Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Human Rights Watch helgonförklarar unga palestinska terrorister, demoniserar Israels försvar

Barnsoldaten Adam Essam Ayyads begravning följs av beväpnade PFLP-medlemmar och kistan är insvept i terrororganisationens flagga. (Twitter)
Den undersökning som HRW publicerade idag förtiger och förvränger fakta, men avslöjar bara HRW:s egna Israelhatiska propaganda. ”Barnen” som dog när de attackerade, var tränade unga terrorister.

Human Rights Watch (HRW) gick idag ut och med artikeln ”Västbanken: Topp i israeliskt dödande av palestinska barn” och underrubriken ”Sluta med systematisk straffrihet för olagligt dödligt våld”. En mer korrekt rubrik skulle vara ”Dödligt utnyttjande av unga palestinska terrorister” och underrubriken ”Upphör med allt stöd till palestinska myndigheter och organisationer som använder barnsoldater.”

Artikeln fortsätter med att konstatera att ”Förra året, 2022, var det dödligaste året för palestinska barn på Västbanken på 15 år, och 2023 är på väg att nå eller överträffa 2022 års nivåer. Israeliska styrkor hade dödat minst 34 palestinska barn på Västbanken den 22 augusti.”

Man vill skapa en känsla av att det rör sig om små, oskyldiga barn som ”mördas” av onda judar. Barn används i propagandan för att demonisera Israel. Därför har HRW tagit fram fyra riktigt tydliga exempel, som kommer i ett helt annat ljus med korrekt information. NGO Monitor håller även på att ta fram uppgifter om det fjärde fallet.

Mahmoud Al-Saadi

Mahmoud Al-Saadi var 18 år enligt Al Jazeera och flera palestinska media, även om HRW hellre beskriver honom som 17 år. Om man ska tro HRW:s källor DCI-PS (Defence for Children International – Palestine Section) och PCHR (Palestinian Center for Human Rights), som båda är tätt sammanlänkade med den av Sverige terrorklassade PFLP.

Al-Saadi dödades av israeliska försvaret (IDF) under våldsamma upplopp i en by väster om Jenin, som startade när en IDF-enhet gick in i byn för att arrestera en efterlyst terrorist. “Under operationen bröt våldsamma upplopp ut med beväpnade män som sköt mot israeliska styrkor. Trupper svarade, en palestinier dödades och fyra andra skadades” skrev israelisk media.

Palestinska Islamiska Jihad meddelade att “PIJ:s soldater konfronterade de invaderande ockupationsstyrkorna vid målets område och sköt kraftig spärreld…” PIJ släppte också minst två affischer som lovordade Al-Saadi som “martyrkämpen som reste sig till himlen … medan han konfronterade invasionen mot Jenin [flykting]lägret.”

Den palestinska myndighetens politiska parti, Fatah, har en militär gren – Al-Aqsa Martyrernas Brigader. De sörjer “martyrhjälten” Al-Saadi som en av “Jenin-martyrerna som reste till himlen medan de försvarade dem och Palestina.”

Både DCI-P och PCHR ignorerar hans våldsamma aktivitet och hans uppenbara anknytning till PIJ, enligt NGO Monitor.

Wadea Abu Ramuz

Den 25 januari 2023 skedde ett våldsamt upplopp mot IDF där 16-årige Abu Ramuz och en annan palestinier attackerade polisen i Jerusalem med fyrverkeripjäser och Molotovcocktails. I försvar mot angreppen sköt polisen dem. Polisen hittade en kniv, tändare, en Hamas-flagga och fyrverkeripjäser hos dem.

Fatah publicerade flera affischer som hyllade Abu Ramouz som en “hjälte-martyr-stridande son … som reste till himlen medan han försvarade Jerusalems rena jord.” Terrororganisationen Hamas skrev att Abu Ramouz var en “ung Jerusalem martyr.

Åter mörkar HRW:s källa DCI-P helt Abu Ramouz terroraktivitet, när de beskriver händelsen. Inte ett ord om den unge mannens angrepp på polisen. Samma sak med PCHR:s uttalande.

Adam Essam Ayyad 

Den 2 januari 2023 dödades 15-årige Ayyad av IDF-styrkor i Dheishehs flyktingläger när han deltog i våldsamma sammandrabbningar, där palestinier kastade stenar och molotovcocktails mot IDF.

Efter hans död hyllade terrorklassade PFLP Ayyad som “dess unge kamrat… som … tillsammans med sina kamrater, konfronterade ockupationsstyrkorna … han brukade alltid vara längst fram … och i morse kunde han kasta en molotovcocktail mot ockupationsstyrkan innan han reste sig till himlen som en martyr…”.

PFLP höll ett möte för “kamratpojken Adam Ayyad”, där medlemmar och ledare för PFLP deltog. Där sades att “han envisades med att implementera mottot ‘om det inte finns någon flykt från döden, dö inte innan du blir en motståndare, och dö bara mellan skottlossningen’.”

Den 5 januari 2023 ringde PFLP:s vice generalsekreterare Jamil Mezher till familjen och tröstade dem. Mezher uttryckte “sin stolthet och ära över modet och tapperheten hos denna martyr som tillsammans med sina revolutionära kamrater…konfronterade de sionistiska ockupationsstyrkorna som stormade lägret…”

Ayyads kropp var insvept i PFLP:s flagga under begravningen och beväpnade PFLP-medlemmar följde kistan.

Ayyads koppling till terrorgruppen och hans stöd för terrorn är tydlig då Ayyad den 25 oktober 2022 ändrar sin Facebook-profilbild till en som visar PFLP:s militärparad. Då skrev Ayyad: “Om ni vill vara män, kom ihåg [Uday] Al-Tamimi [som öppnade eld mot israelisk personal i två separata incidenter och dödade en israelisk soldat] #Ära_till_martyrerna.”

Ayyad skrev i sitt testamente “Jag är så glad att Herren har förverkligat en av mina drömmar – att bli en martyr…martyrskap är inte bara död, martyrskap är stolthet för dig själv och för dig själv”.

Den 3 januari 2023 rapporterade DCI-P att “Palestinier konfronterade israeliska styrkor, som avfyrade skarp ammunition, gummibelagda metallkulor, ljudbomber och tårgasbehållare mot folkmassorna. Adam ådrog sig åtminstone en skottskada…” DCI-P ignorerade helt rapporterna och PFLP:s uttalande om att Ayyad attackerade IDF-styrkor. DCI-P ville inte heller erkänna Ayyads uppenbara anknytning till PFLP och hans våldsamma planer.

När PCHR uttalade sig om händelsen försöker de vittvätta Ayyads våldsamheter och undviker helt att berätta om hans anknytning till terrororganisationen PFLP.

Nästan alla är barnsoldater

Nästan alla personer som dött vid angrepp på israeliska militären eller polisen, har varit delaktiga i terrorverksamheten. Förlupna kulor och oklara fall förekommer, men nästan alla som dött är unga, stridande män och ungdomar. Palestinska myndigheten och terrororganisationerna vet hur de utbildar barnsoldater och hur deras död cyniskt utnyttjas genom egna och västerländska organisationer som HRW, Amnesty International och FN.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem