Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

USA-expert på urban krigföring: Noll bevis för att Israel har riktat in sig på civila mål

Piloter poserar framför ett israeliskt stridsflygplan av typen F-35 under en stor flygövning i Italien. (Foto: Israels försvarsmakt)
"Det finns inga bevis för att Israel har utfört urskillningslösa bombningar eller riktat in sig på civila i Gaza. Inte en enda aktion, skriver John Spencer.

West Point är USA:s främsta militärakademi. John Spencer är chef för Urban Warfare Studies vid Modern War Institute i West Point. Spencer är en av världens främsta experter på krigföring i tätbebyggelse. Lördagen den 23 mars skrev han på X:

Fakta: Det finns inga bevis för att Israel har utfört urskillningslösa bombningar eller riktat in sig på civila i Gaza. Inte en enda aktion. Urskillningslöst innebär en attack som inte är målinriktad och inte mot ett militärt mål.”

Vidare påpekade Spencer att “människor som borde ha vetat bättre” har framfört kritik baserat på effekten. Eftersom förstörelsen i Gaza är så omfattande måste det betyda att bombningarna har varit urskillningslösa. Men nej, det är inte så det fungerar.

“Man måste titta på kontexten och agerandet av Israels fiende (Hamas), som har byggt sin militära infrastruktur under civila områden och använt mänskliga sköldar (i verkligheten människooffer för att försöka få så många civila dödade som möjligt)”, skrev Spencer.

Den amerikanske experten har besökt Gazaremsan för att titta på resultaten av fientligheterna.

Tidigare i mars intervjuades Spencer av den israeliska journalisten Caroline Glick.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem