Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Alla artiklar på miff.se kronologiskt

Ny EU-rapport: 96% utsatta för antisemitism före 7 oktober

Antisemitismen i Sverige och Europa var mycket hög redan innan Israel den 7 oktober 2023 drabbades av den värsta massakern på judar sedan Förintelsen, enligt en ny rapport från EU:s värdegrund (FRA). Efter massakern har hatet mot svenska och europeiska judar exploderat.

Bästa finansieringskvartalet på två år

Israeliska nystartade företag fick in motsvarande över 20 miljarder kronor i finansiering under andra kvartalet 2024 – det bästa kvartalet sedan fjärde kvartalet 2022.

Judéen och Samarien står bokstavligen i brand

“I ljuset av de överdrivna rapporterna om ‘bosättarvåld’ och grova felaktigheter i medias berättelser om bosättarnas ‘markövertagande’, har verkligheten av palestinsk terrorism och krigföring ingen chans att fånga människors uppmärksamhet i Tel Aviv, Washington eller Bryssel”, skriver David Weinberg.

Danska justitieministerns starka budskap till världen: “Vi kan inte leva med explosiv antisemitism”

– Europa och resten av världen upplever en epidemi av antisemitism, vilket är djupt oroande. Gång på gång kan vi läsa om trakasserier och hot mot judar eller om vandalism med antisemitiskt motiv. Hakkors målade på dörrar eller på gator. Judehat på sociala medier. Media rapporterar att en 12-årig flicka i Frankrike har våldtagits – enligt uppgift för att hon är judinna. Det är vidrigt. Det är skrämmande. Och det måste stoppas, skriver den danske justitieministern Peter Hummelgaard.

Israelisk fyrabarnsmamma berättar om livet i Israels bortglömda krigszon

I nio månader har den israeliska staden Kiryat Shmonah varit en spökstad. Stadens invånare har drivits från sina hem av massiva raketattacker från Libanon. Medan världen har glömt bort norra Israel, berättar en israelisk fyrabarnsmamma hur hon kämpar för att upprätthålla en smula normalitet i en onormal tid.

Plus och minus för sommarpratande Cecilia Uddén

Den av många Israelvänner kritiserade Cecilia Uddén talade på tisdagen i Sommar i P1. Det fanns både intressanta, känslomässiga avsnitt som hon får beröm för, men även några större brister.

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.