Israel är ett mångkulturellt och tolerant samhälle av flera skäl. Förutom att en betydande minoritet är arabiska muslimer, så kommer dagens israeliska judar från världens alla hörn. 

De judar som invandrade från 1880-talet och framåt har tagit med sig kultur och seder från sina gamla hemländer. De har tillsammans med de bofasta judarna byggt ett demokratiskt samhälle med en stark myndighet, som försvarar allas rättigheter.

Grattis Israel på 75-årsdagen!

Den största pro-israeliska samlingen i Riksdagen sedan landets återskapande 1948 skedde den 10 maj 2023 inför Israels självständighetsdag Yom Háatzmaut den 14 maj.

En generalstrejk i Israel har inletts

Strejken innebär bland annat att inga flyg kommer att lyfta från Ben Gurion. Stora delar av det israeliska samhället stängs av i protest mot regeringens rättsreform.

Netanyahu sparkar försvarsministern

Försvarsminister Yoav Gallant bad att regeringen skulle ställa rättsreformen på is för landets säkerhet. Nu har han fått sparken av premiärminister Netanyahu.

Varnar för faran för inbördeskrig

Israels president Isaac Herzog har kommit med ett kompromissförslag i tvisten om rättsreformen, men regeringen har hittills avvisat hans förslag.

Apartheid i Israel? Seriöst?

120 nya immigranter från Etiopien landade i Israel förra natten efter att ha väntat i år månader i Addis Abeba och Gondar. Det är en intressant påminnelse om Israels omhändertagning av afrikaner.

Torraste vintern på 60 år

Det har fallit lite nederbörd i Israel hittills i vinter. Det är dåliga nyheter för vattennivån i Genesarets sjö.

Massor av goda israeliska nyheter 2023

Israel ser fram emot ännu ett positivt utvecklingsår 2023. Massor av goda nyheter om forskning, upptäckter, hälsa, relationer och samhället presenteras hela tiden.