Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Ekonomi

Israels ”ekonomiska mirakel” är historien om en ekonomi som byggts från ingenting, som överlevt många kriser och som nu är en bra frimarknadsekonomi som ger invånarna en hög levnadsstandard.

 

Orsaken sägs vara att man förhindrat riskabla bankäventyr, att man snabbt kunna ställa om till nya realiteter och baskonsumtionen kunnat behållas i orostider.

 

Försvaret av landet mot militära angrepp och intern terrorism kostar landet enorma belopp, samtidigt som den högteknologiska IT-sektorn och forskningen är efterfrågade tjänster utomlands.

USA har godkänt Israels största försvarsavtal någonsin

Israels försvarsminister: – USA:s godkännande av Arrow 3-försäljningen till Tyskland visar USA:s förtroende för vår försvarsindustri och bidrar till vår kraftuppbyggnad och ekonomi. Det är extremt meningsfullt för alla judar att Tyskland köper israelisk försvarskapacitet.

Israels försvarsindustri skyddar nu Europa

Israels försvarsexport är på 125 miljarder kronor, varav 25 % går till arabiska grannländer och lika mycket stannar i Israel. Även Europas beroende av den judiska statens avancerade försvarssystem innebär också diplomatiska fördelar.

Första oljeexporten från Israel

Israel har exporterat råolja för första gången, med en leverans på väg till Europa från det nya Karish offshorefältet, skriver Times of Israel.

Massor av goda israeliska nyheter 2023

Israel ser fram emot ännu ett positivt utvecklingsår 2023. Massor av goda nyheter om forskning, upptäckter, hälsa, relationer och samhället presenteras hela tiden.

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.