Israels ”ekonomiska mirakel” är historien om en ekonomi som byggts från ingenting, som överlevt många kriser och som nu är en bra frimarknadsekonomi som ger invånarna en hög levnadsstandard.

 

Orsaken sägs vara att man förhindrat riskabla bankäventyr, att man snabbt kunna ställa om till nya realiteter och baskonsumtionen kunnat behållas i orostider.

 

Försvaret av landet mot militära angrepp och intern terrorism kostar landet enorma belopp, samtidigt som den högteknologiska IT-sektorn och forskningen är efterfrågade tjänster utomlands.

Första oljeexporten från Israel

Israel har exporterat råolja för första gången, med en leverans på väg till Europa från det nya Karish offshorefältet, skriver Times of Israel.

Massor av goda israeliska nyheter 2023

Israel ser fram emot ännu ett positivt utvecklingsår 2023. Massor av goda nyheter om forskning, upptäckter, hälsa, relationer och samhället presenteras hela tiden.

Israel kommer att exportera gas till Europa i sommar

Som ett resultat av sanktioner och en önskan att bli mer oberoende av energi från Ryssland har Europa ett stort behov av andra leverantörer av naturgas. Israel förbereder sig nu för att täppa till en del av den brist som har uppstått på Europas energimarknad. Det kan ske redan i sommar.