Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Första shiamuslimska landet att öppna ambassad i Israel

Heydar-moskén i Baku, Azerbajdzjans huvudstad. (Foto: Nati Shohat, Flash90)
Den shiamuslimska världen domineras av Iran, men i fredags beslutade Azerbajdzjans parlament att inrätta en ambassad i Israel.

The Times of Israel skriver att det är första gången ett shiamuslimskt land öppnar en ambassad i Israel. Bahrain har redan en ambassad i Israel, men trots att landet har en shiamuslimsk majoritetsbefolkning styrs Bahrain av en sunnimuslimsk kungafamilj.

– Azerbajdzjan är en viktig partner för Israel och hem för ett av de största judiska samhällena i den muslimska världen. Beslutet att öppna en ambassad visar hur goda relationer är mellan länderna. Detta är en frukt av den israeliska regeringens ansträngningar att bygga solida politiska broar till den muslimska världen, kommenterade Israels premiärminister Yair Lapid på Twitter.

Israels ambassadör i Azerbajdzjan, George Deek, skriver att det är dags att öppna champagnen. Deek var tidigare ambassadråd vid Israels ambassad i Oslo. Israel har haft en ambassad i Baku sedan 1992.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem