Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israelisk simmare blev historisk – två gånger i rad

Den israeliska simmaren Anastasia Gorbenko (mitten) visar upp sitt andra VM-guld. Till vänster den franska silvermedaljören Beryl Gastaldello och till höger ryskan Maria Kamaneva, som vann brons. (Foto: Israel Swimming Association)

Aldrig tidigare har Israel vunnit guld i simning. Nu har Anastasia Gorbenko vunnit två i rad.

Den 18-åriga israeliska simmaren Anastasia Gorbenko imponerade stort under sim-VM i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

Fredagen den 17 december tog hon guld på 50 meter bröstsim, Israels första VM-guld i simning. Med tiden 29.34 slog hon även det israeliska rekordet. Men den unga simtalangen var inte färdig med att imponera i mästerskapet. 

Söndagen den 19 december tog hon guld igen, denna gång på 100 meter individuellt medley, med tiden 57,80. Därmed blev 18-åringen inte bara den första israelen att vinna VM-guld, utan också den första att vinna två guld.

– Jag är väldigt glad. Det här är den bästa tiden jag någonsin gjort. Jag trivs och har redan vunnit min andra guldmedalj. Det är helt otroligt, sa Gorbenko till Kanal 12 efter sitt andra VM-guld.

18-åringen skrev också historia tidigare i år, då hon blev den första kvinnliga israeliska simmaren att kvalificera sig till en OS-final.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem