Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israelisk tv-serie om tonåringar som besöker ett koncentrationsläger nominerade till en Emmy

På bilden ses tre israeliska tonåringar under March of The Living, där överlevande från Förintelsen och flera tusen deltagare från hela världen gick från Auschwitz till Birkenau på Yom Hashoah (Förintelsedagen) för att uppmärksamma 80-årsdagen av Warszawas gettouppror, Polen, den 18 april 2023. (Foto av Yossi Zeliger/TPS).
I serien kommer de israeliska tonåringarna mycket nära det judiska folkets öde under Förintelsen.

Israelisk TV-miniserie om israeliska tonåringar som reser med skolan till nazistiska koncentrationsläger i Polen har nominerats till en Emmy, skriver The Algemeiner.

Serien heter Memory Forest, men på hebreiska Kol Od Balevav –den första raden i Israels nationalsång Hatikvah. Serien skapades av Chen Kleiman, regisserad av Roman Shumunov och producerad av Israels public service-kanal KAN (liknande SVT).

Serien tävlar om en Emmy i kategorin live action för barn.I år tävlar 56 nominerade från 20 länder och sex kontinenter i 14 kategorier. Vinnarna tillkännages vid den 51:a International Emmy Awards Gala i New York City den 20 november.

Förutom Memory Forest har även den israeliska journalisten Itai Anghel nominerats till en Emmy i kategorin Nyhets- och dokumentär för sin film Last Stop Before Kiev om den ryska invasionen av Ukraina.

Itai Anghel  har vunnit Sokolovpriset för journalistik i Israel. Han är känd för sin djupgående krigskorrespondens och har täckt flera konfliktområden i 30 år. Han är också den ende israelen som har dokumenterat ISIS inifrån. Han är känd för att resa till de farligaste platserna i världen, varifrån han rapporterar utan rädsla för sin egen säkerhet. Han vet hur man kommer riktigt nära dem han pratar med och möter på vägen, samtidigt som han förmedlar vad som händer i konfliktområdena.

De flesta konflikter uppstår i regioner där Israel ses som en ärkefiende. Itai arbete är extremt farlig. Anghel jobbar på israelisk tv för programmet Uvda (som betyder fakta på hebreiska). Programmet kan jämföras med CBS 60 Minutes.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem