Search
Polisen med lejonungen som räddades ur fångenskap. (Foto: Polisen)

Räddade lejonunge från fångenskap

Lejonungen Abu Malek blev känd på sociala medier.

Polisen och inspektörer från natur- och parkmyndigheterna har räddat en lejonunge från illegal fångenskap i Israel, skriver Yedioth Ahronot.

Lejonungen hade blivit känd genom sociala medier, efter att videor på lejonungen dykt upp från flera håll runt om i landet.

Med ledning av filmerna genomförde polisen och naturinspektionen en razzia mot ett gömställe i centrala Israel, där lejonungen hittades.

– Våra utredare har i flera veckor arbetat med att lokalisera lejonungen, som hölls olagligt och som blev viral på sociala medier. Efter att ha samlat in underrättelser om platsen för lejonungen lyckades våra styrkor ta sig in i gömstället där lejonet hölls, säger Ravia Kakhlul i södra polisdistriktet.

Polisen misstänker att flera personer har varit inblandade i den illegala förvaringen av lejonungen, som blivit känd under namnet Abu Malek. Efter att ha hittats undersöktes lejonungen av en veterinär och överlämnades till natur- och parkmyndigheter.

Uri Laniel från de israeliska natur- och parkmyndigheterna understryker att det är förbjudet för privatpersoner att ha vilda djur i Israel. 

– Stora, farliga och vilda djur som lejon lämpar sig inte för privat ägande, både på grund av den stora fara de utgör för människor och komplexiteten i att ta hand om dem. Att skilja ungen från sin mamma i så tidig ålder görs förmodligen med illvilja. Det här är en olaglig praxis som bryter mot djurskyddslagen i Israel, säger han.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram