Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Räddade lejonunge från fångenskap

Polisen med lejonungen som räddades ur fångenskap. (Foto: Polisen)
Lejonungen Abu Malek blev känd på sociala medier.

Polisen och inspektörer från natur- och parkmyndigheterna har räddat en lejonunge från illegal fångenskap i Israel, skriver Yedioth Ahronot.

Lejonungen hade blivit känd genom sociala medier, efter att videor på lejonungen dykt upp från flera håll runt om i landet.

Med ledning av filmerna genomförde polisen och naturinspektionen en razzia mot ett gömställe i centrala Israel, där lejonungen hittades.

– Våra utredare har i flera veckor arbetat med att lokalisera lejonungen, som hölls olagligt och som blev viral på sociala medier. Efter att ha samlat in underrättelser om platsen för lejonungen lyckades våra styrkor ta sig in i gömstället där lejonet hölls, säger Ravia Kakhlul i södra polisdistriktet.

Polisen misstänker att flera personer har varit inblandade i den illegala förvaringen av lejonungen, som blivit känd under namnet Abu Malek. Efter att ha hittats undersöktes lejonungen av en veterinär och överlämnades till natur- och parkmyndigheter.

Uri Laniel från de israeliska natur- och parkmyndigheterna understryker att det är förbjudet för privatpersoner att ha vilda djur i Israel. 

– Stora, farliga och vilda djur som lejon lämpar sig inte för privat ägande, både på grund av den stora fara de utgör för människor och komplexiteten i att ta hand om dem. Att skilja ungen från sin mamma i så tidig ålder görs förmodligen med illvilja. Det här är en olaglig praxis som bryter mot djurskyddslagen i Israel, säger han.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem