Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Raketattacker mot Israel efter att islamistledare dött i israeliskt fängelse

Tre raketer avfyrades från Gazaremsan mot Israel på tisdagsmorgonen. Den här bilden är från augusti 2022. (Foto: Flash90)
Islamiska Jihads Khader Adnan dog efter att ha hungerstrejkat i 86 dagar i ett israeliskt fängelse. Israel förbereder sig för att situationen ska eskalera.

Khader Adnad, en högt uppsatt medlem av terrorgruppen Palestinian Islamic Jihad på Västbanken, dog tisdagen den 2 maj i ett israeliskt fängelse, 86 dagar efter att han inledde sin hungerstrejk skriver tidnigen Jerusalem Post

Israeliska fängelsemyndigheter säger att Adnad hittades livlös i sin cell. Han hade tackat nej till läkarundersökningar och även vägrat att få medicinsk behandling under hungerstrejken, enligt kriminalvården.

44-åringen fördes till Shamir-sjukhuset utanför Tel Aviv där försök gjordes att återuppliva honom, men sjukhuset fick till slut förklara honom död.

Kort efter dödsfallet avfyrades minst tre raketer från Gazaremsan mot södra Israel. Ingen skadades i attackerna. De israeliska myndigheterna förbereder sig ändå för att konflikten kan eskalera. 

I ett uttalande varnar Islamic Jihad för att “ockupationen kommer att betala för Adnans död” och de uppmanar till en generalstrejk på Västbanken och Gazaremsan. Hamas, som kontrollerar Gazaremsan, säger att “ockupationen bär det fulla ansvaret för Khader Adnans död”.

Adnan greps i februari i sin hemstad Arrabeh nära Jenin, på norra Västbanken. Han hungerstrejkade kort efter gripandet. 

Adnad misstänktes för medlemskap i en terroristorganisation och för att uppmuntra till terrorism. Han var åtalad i målet och skulle ha suttit häktad fram till rättegången. Förhandling i målet bestämdes till den 10 maj.

Han hade tidigare hungerstrejkat flera gånger i fängelset.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem