Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

MIFF:s brev till Riksdagen

Ett israeliskt offer förs till sjukhus efter Hamasmassakern den 7 oktober 2023. (Foto: Flash90)
Här är brevet som MIFF har skickat till alla svenska riksdagspolitiker. Se till att du delar den med dina lokala politiker, vänner och familj!

Nu är det dags för Sverige att visa sitt stöd för Israel!

En dag efter att Hamas inledde sin brutala attack mot Israel har hundratals israeler massakrerats (den senaste siffran är över 600), tusentals har skadats och ett stort antal israeler, många av dem civila, har kidnappats och tagits som gisslan till Gaza. Där är de nu offer för islamisternas ofattbart grova beteende i terrororganisationerna Hamas och Islamiska Jihad.

I dag kan svenska politiker göra mer i kampen mot svenskt judehat än vad alla välformulerade handlingsplaner mot antisemitism kan åstadkomma. Svenskt judehat underblåses av anti-israelisk retorik. Det är därför avgörande att svenska politiker tydligt tar avstånd från terroristernas mål att förgöra Israel.

Detta är vad svenska politiker måste göra nu:

• Ge ett starkt fördömande av Hamas och Islamiska Jihads attack och brutalitet, och påpeka att Iran står bakom och att det är ett krigsbrott och i skarp strid mot internationell rätt. EU, Nato, USA och Kanada har varit tydliga med att kalla massakern för en terrorattack och det måste finnas ett lika tydligt uttalande från den svenska regeringen och från samtliga partier.

• Ge tydligt stöd åt Israels rätt att försvara sig. 

Israel måste ges handlingsfrihet för att säkra sina gränser och sätta terroristorganisationerna ur spel. Erfarenheten visar att Israel, även när landet är under attack, gör sitt bästa för att undvika civila palestinska offer. Detta i motsats till terrororganisationerna som varken tar hänsyn till sina egna eller israeliska civila offer. Tvärtom, terroristernas propaganda lever högt på deras egna civila offer som de själva har orsakat. Attackerna och brutaliteten visar behovet av att stödja Israel som ett nationellt hem för judar.

• Gör det klart att Hamas inte kommer få någon belöning för sina brott.

Hamasattacken kom vid en tidpunkt då det fanns rapporter om ett möjligt fredsavtal mellan Saudiarabien och Israel. Detta är en utveckling som Iran och dess allierade försöker stoppa. Om Hamas hade brytt sig om palestinierna i Gazaremsan hade de inte startat detta krig. Nu kommer de återigen att använda sin egen befolkning, och den israeliska gisslan, som mänskliga sköldar.

Detta krig handlar inte om “Israels ockupation”. Israel drog sig helt tillbaka från Gaza för 18 år sedan. Istället för att ta tillfället i akt för fredlig samexistens valde Hamas att göra Gaza till en härd för terror mot den israeliska civilbefolkningen i massiva krigsförbrytelser under många år. Israel har gjort flera erbjudanden om att dra sig tillbaka från Västbanken, men har avvisats av palestinska ledare. När Hamas säger att de kämpar mot “ockupationen” menar de att hela Israel – världens enda judiska stat – ska försvinna.

Attacken visar hur viktigt det har varit med israelisk kontroll av varor till Gaza. Om Israel inte hade kontrollerat förnödenheterna hade islamisterna i Gazaremsan haft ännu större militär kapacitet, bl.a. med vapenleveranser från Iran. Massakrerna lördagen den 7 oktober visar också hur viktiga Israels säkerhetsåtgärder på Västbanken är.

Det är dags för en ny svensk syn på konflikten. Det här är fyra huvudsteg som Sverige måste ta så snabbt som möjligt:

Sverige måste officiellt avvisa palestiniernas krav på en så kallad “rätt att återvända”

Den palestinska myndigheten kräver att alla ättlingar till 1948 års flyktingar ska ha “rätt att återvända” till det som idag är Israel. Uppskattningar av hur många som ska ha denna “rätt” varierar från 5 miljoner till 11 miljoner, trots att det bara är cirka 10 000 arabiska flyktingar som fortfarande lever. Inga andra flyktinggrupper efter andra världskriget har fått en liknande rätt. Samtidigt är det så att fler judar har flytt från arabländer till Israel än araber som flytt från Israel. Kravet är totalt orealistiskt och omöjliggör en fredlig lösning. Idén om “Återvändanderätten” är en illusion. Att upprätthålla en fiktiv flyktingstatus för ättlingar till 1948 års flyktingar är ett absolut hinder för en fredlig lösning.

Sverige måste stödja Israel som ett nationellt hemland för judar

Mahmoud Abbas säger “absolut och kategoriskt” nej till att acceptera Israel som en judisk stat. Samtidigt leder han självstyrande myndigheter som definierar sig som islamiska och arabiska, med “sharia som grund för lagstiftning”. Allt prat om fred och en tvåstatslösning från Abbas sida är ett spel för galleriet utan verkligt innehåll.

Sverige måste pressa PA att avveckla sitt belöningssystem för dömda terroristerDet judiska folkets koppling till Israel i allmänhet och Jerusalem i synnerhet förnekas regelbundet av palestinska ledare. De arbetar för att utplåna den judiska närvaron i området och försöker skriva om historien och radera själva minnet av den judiska kopplingen till landet. Belöningar på över tre miljoner kronor betalas dagligen ut till palestinier som dömts för att ha mördat judar. Abbas har många gånger gjort det klart att betalning för mord är en helig sak för PA. Terror och mord har därmed blivit en livsstil för många palestinska araber som är organiserade av PA.

Sverige måste pressa PA att stoppa indoktrinering till hat och glorifiering av dödandet av civila på dagis, skolor och media

Konsekvensen av att sopa detta under mattan de senaste decennierna är att grunden för fredlig samexistens mellan israeler och palestinier dagligen undergrävs. Konsekvenserna av hatindoktrinering och ett ekonomiskt belöningssystem för terrorism känner israelerna av dagligen. Sveriges överföringar av fria budgetmedel och roll som ledande bland givarna gör detta möjligt.

Svenska politiker måste göra det mycket tydligt:

​​”Det finns 57 muslimska länder varav 22 är arabiska. Det stora hindret för fred är att palestinska ledare inte accepterar att världens enda judiska stat får förbli judisk. Sverige kan inte acceptera detta.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem