Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Testa om din bojkott av Israel i Eurovision drivs av judehat!

Eden Golan gjorde en enormt fin prestation för Israel på alla sätt i Eurovision 2024. (Skärmdump)
Ställ dig själv dessa åtta frågor för att avgöra om ditt motstånd mot Israel i Eurovision drivs av något annat än upphöjda humanitära principer.

Den första Eurovisionstävlingen hölls 1956.

 1. Gick du ut på gatorna 1956 och åren som följde för att förhindra Frankrikes deltagande när hundratusentals, enligt vissa uppskattningar 1,5 miljoner, algerier dödades av de franska styrkorna? Har du någonsin velat att Frankrike ska förbjudas för alla de många andra krig som de har varit inblandade i?
 1. Turkiet debuterade i Eurovision 1975, året efter att landet ockuperade norra Cypern i ett krig där tusentals dödades. Sedan dess har Turkiet ockuperat delar av flera grannländer och tiotusentals civila har dödats i konflikter med kurder, irakier, syrier och andra etniska grupper både inom och utanför turkiskt territorium. Har du någonsin protesterat mot Turkiets deltagande i Eurovision?
 1. År 1982 vägrade regeringen i London att sluta vapenstillestånd över Falklandsöarna, och krossade Argentinas styrkor efter ett försök att invadera Falklandsöarna. Skrev du insändare i de lokala tidningarna för att hindra Storbritanniens deltagande i Eurovision, som hölls under konflikten?
 1. Jugoslavien deltog 27 gånger i Eurovision från 1961 till 1992. Under denna period undertryckte landet grovt de nationella strävandena hos flera etniska minoriteter. Protesterade ni någonsin mot Jugoslaviens deltagande?
 1. Sedan den 11 september 2001 har ett antal europeiska länder deltagit i “kriget mot terrorismen”. Dödssiffran uppskattas till över fyra miljoner och minst 38 miljoner människor har tvingats på flykt. Har ni någonsin kämpat för att de europeiska deltagarna i detta krig ska förbjudas från Eurovision?
 1. Norge och Sverige var engagerade i kriget i Afghanistan, där det uppskattas av Uppsala Conflict Data Program att över 212 000 människor dödades. Har du någonsin protesterat mot Norges deltagande i Eurovision?
 1. Sedan 2004 har Frankrike och Belgien stött styrkor i den så kallade Kivu-konflikten, där cirka 12 000 människor har dödats som en direkt följd av kriget. Dessutom har hundratusentals människor dött i överdödlighet och minst 1,4 miljoner har tvingats på flykt. Har du någonsin velat att Belgien ska åka ur Eurovision på grund av deras roll i konflikten?
 1. Våren 2011 deltog ett antal europeiska länder i en sjöblockad och bombning av Libyen. Kan du nämna vilket av dessa länder du ville bannlysa från Eurovision det året? Ingen? Tiotusentals dödades i kriget i Libyen.

Svarade du “nej” åtta gånger?

Men ändå kämpar du för att förbjuda den judiska staten Israel, när den försvarar sig och kämpar för att hindra Iran, Hizbollah och Hamas från att genomföra nya massakrer på civilbefolkningen och förstöra landet?

Vad tror du det kan vara som driver dig till en sådan grym dubbelmoral?

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

 1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
 2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
 3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
 4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem