Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Yahya Sinwar – “Slaktaren från Khan Yunis” som blev Hamas ledare

Redan år 2018 var chefen för Hamas terroristorganisation, Yahya Sinwar, tydlig med sitt mål inför hela världen: “Vi kommer att ta ner gränsen [mot Israel] och vi kommer att slita deras hjärtan från deras kroppar.” Den 7 oktober 2023 gjorde han verklighet av sitt sjuka löfte.

Yahya Sinwar, ledare för Hamasregimen på Gazaremsan. (skärmdump)

Hamas – den folkvalda regimen på Gazaremsan

Hamas är inte bara en terroristorganisation utan också, tyvärr, den folkvalda regimen på Gazaremsan. Som dess ledare tar Sinwar alla Gazas resurser för att finansiera byggandet av terroristinfrastrukturer som underjordiska attacktunnlar, raketramper och vapen, medan majoriteten av Gazas civila lever i misär. Hamas terroristledare som Sinwar kan själva leva lyxigliv.

Sinwar använder också Gazas civilbefolkning som mänskliga sköldar genom att placera sin terroristinfrastruktur på sjukhus, dagis, humanitära centra och skolor.

“Slaktaren från Khan Yunis”

Yahya Sinwar blev känd för att ha missbrukat hårt våld och grymma tortyrmetoder mot de som var emot honom och de som misstänks ha hjälpt Israel. Han blev känd som “Slaktaren från Khan Yunis”. Sinwar planerade också bortförandet och mordet på två israeliska soldater och mordet på fyra palestinier som misstänktes ha hjälpt Israel att motarbeta terroristverksamhet. Han tillfångatogs och dömdes till fem på varandra följande livstidsstraff i ett israeliskt fängelse.

Släpptes tillsamman med över 1 000

2006, efter långa förhandlingar, släpptes Sinwar som en del av en överenskommelse för att återfå en israelisk soldat, Gilad Shalit, som fördes bort av Hamas och hölls i Gaza i flera år. Fler än 1 000 terroristfångar släpptes av Israel. Efter frigivningen blev Sinwar en framstående Hamas-figur i Gaza och stämplades officiellt som terrorist av den amerikanska regeringen 2015. 

Han valdes att ersätta Ismail Haniya som Hamas ledare och stod i spetsen för de Hamas-anstiftade upploppen längs säkerhetsstängslet i Gaza, där tusentals palestinier försökte bryta stängslet för att skada israeliska civila.

”Sinwar är en död man”

På grund av Sinwars nyckelroll i massakreringen och de bestialiska morden av oskyldiga barn, kvinnor och män, har IDF:s chef för generalstaben slagit fast: “Denna avskyvärda attack orkestrerades av Yahya Sinwar, ledaren för Hamas på Gazaremsan. Så han, och hela systemet under honom, är döda män. Vi kommer att rikta in oss på dem, slå sönder dem och demontera deras system.”

Yahya Sinwar, ledare för Hamasregimen på Gazaremsan. (skärmdump)

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.