Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Norska LO:s och Kyrkans demonstration slutade i antisemitiska stridsrop för att förstöra Israel

Antisemitiska stridsrop för Israels förstörelse på Operan i Oslo den 28 oktober 2023.
En judisk deltagare som hade dykt upp med både israelisk och palestinsk flagga hotades och tvingades att lämna demonstrationen.

Lördagen den 28 oktober anordnade LO, Amnesty, Norska Kyrkan, Redda Barnen, Norsk Folkehjelp och Kyrkans Nödhjälp en demonstration utanför Stortinget under rubriken “Stoppa dödandet av civila!”. Flera av dessa organisationer är Israels största motståndare i Norge, och har generellt visat mycket liten vilja att protestera när civila israeler dödas av palestinska terrorister.

En judisk fredsaktivist tog med sig en israelisk och palestinsk flagga till demonstrationen. Han bar också A4-ark med “fredstecken”. 

Det tog inte lång tid innan trakasserier och hot regnade över mannen. Till sist beordrades han av polisen att försvinna, för sin egen säkerhet. Fanns det inga LO-ledare eller biskopar där som kunde ge honom trygghet? 

Detta är en av de orosanmälningar som det norska judiska trossamfundet skickat.

Se videon av händelsen:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Efter att samlingen hade avslutats vid Stortinget flyttade en grupp av demonstranterna sig ner till Operan. Där hängde de upp en palestinsk flagga, och började med antisemitiska stridsrop om att utplåna Israel.

Se videon:

Norska LO:s falska nyheter

Norska LO är inte bara för en fullständig bojkott av Israel. De stödjer diskriminering och dubbelmoral som kommer att utplåna världens enda judiska stat från kartan. Norska LO sprider rutinmässigt falska nyheter om Israel, inte bara till delegaterna på LO-kongressen i Norge, utan även till internationella kamrater. I mars 2019 använde ett lokalt lag i LO en antisemitisk logotyp mot Eurovision.

LO fokuserar sin kamp för en kulturell bojkott av Israel inom fotbollen, som Jibril Rajoub gjort, ledaren för det palestinska fotbollsförbundet och olympiska kommittén. Rajoub är en av de mest extrema Fatah-ledarna på Västbanken. Han anser att Israel “bör avlägsnas från regionen”, är stolt över terrorn och stöder dödandet av civila israeler. I flera år har han använt fotboll som ett vapen mot Israel och förvägrat israeliska och palestinska barn att leka tillsammans. 2017 förstod Tyskland att man inte kunde samarbeta med en palestinsk idrottsledare som stödjer mord och terror mot israeler.

Norska kyrkan stöder krav på att förstöra Israel

De utrikespolitiska ledarna för Norges största religiösa organisation varnar för en judisk statDen norska kyrkan har mer än 3,7 miljoner medlemmar. Totalt har 71 procent av befolkningen medlemskap eller “tillhörighet”. Mellankyrkliga rådet ansvarar för Norska kyrkans kontakt med utlandet. 

2017 gav det mellankyrkliga rådet fullt stöd till palestinska krav som skulle förstöra Israel och varnade för “en utveckling i Israel mot en ‘judisk stat'”.  

Mellankyrkliga rådet och andra organisationer med stark koppling till norska kyrkan står bakom “Kyrkveckan för fred i Palestina och Israel”. Detta har visat sig vara en vecka för ensidig hets och demonisering av Israel, utan utrymme för synpunkter från vanliga israeler.

“Den norska kyrkan säger att de arbetar för en bredare förståelse av konflikten, och för fred, men agerar på precis motsatt sätt”, säger Joav Melchior, rabbin i det mosaiska samfundet. 

År 2020 fick den norska kyrkan en ledande biskop, som stödjer politiska krav som kommer att göra slut på världens enda judiska stat och som fördömer barriären som skyddar israeler från islamistiska terrorister. 

Delar av den norska kyrkan har en decennier gammal antisionistisk historia.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem