Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hatuppvisning i Oslo i helgen

Taggning på tunnelbanestationen vid Furuset som uppmuntrar folkmord på judar.
På lördagen skrek tusentals människor i Oslo för att utplåna staten Israel. Efteråt taggades en uppmaning till ett nytt folkmord på judar.

I helgen var det en stor pro-palestinsk demonstration i Oslo, där stora folkmassor bland annat skrek “From the river to the sea, Palestine will be free”. Det är en slogan som förespråkar förintelsen av Israel och att ersätta det med en palestinsk stat.

I länder som Tyskland är sloganen förbjuden, men här i Norge skriker tusentals människor ut den i hjärtat av huvudstaden.

Efteråt samlades demonstranter utanför buktikskedjorna Burger King och Starbucks och uppmanade till bojkott. En av demonstranterna sa till TV2 att de vill bojkotta företagen eftersom de är israeliska, men både Burger King och Starbucks är amerikanska företag.

Och i söndags märktes tunnelbanehållplatsen vid Furuset med budskapet: “Hitler startade det. Vi avslutar det.” Det Mosaiske Trossamfund (DMT) skriver i ett inlägg på Facebook att de upplever att hat och demonisering utvecklas och ökar i omfattning i Oslo.

“Nästan alla politiska partier i Norge skrev nyligen under en namninsamling mot antisemitism, och de har alla åtagit sig att bekämpa antisemitism i Norge.

“utan att polis eller åklagare väckte åtal”

5 dagar senare hittar vi norrmän som taktfullt ropar i kör om Israels förintelse, på själva Karl Johans gata. Det är taggas med löften om att fortsätta Hitlers arbete. Judar skall utrotas. Händelser med hakkorsflaggan slutade utan att polis eller åklagare väckte åtal. Det finns ingen anledning att tro att de kommer att göra något åt ​​det nu heller”, skriver DMT.

De reagerar på att demonstrationen stöddes av LO, Norska kyrkan, Fagforbundet, Norsk Folkehjelp och en rad andra organisationer. DMT drar paralleller mellan den stora pro-palestinska demonstrationen i lördags och den antisemitiska taggningen på Furuset kort därefter.

“hatiska demonstrationen som ledde till denna graffiti om utrotning av judar”

“Det är den hatiska demonstrationen som ledde till denna graffiti om utrotning av judar”, skriver Det Mosaiske Trossamfund. 

De hänvisar också till en pro-palestinsk demonstration i Bergen, där en av demonstranterna upplevde att han blev utbuad när han kritiserade Hamas. 

“I Bergen fanns det en demonstrant som uttalade sig kritiskt om Hamas. Han blev utbuad och man skrek åt honom och fick för sin egen säkerhet avbryta talet och få en poliseskort bort från demonstrationen”, skriver DMT som avslutar med att säga att hemska saker händer när goda människor håller tyst.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem