Den arabisraeliske läkaren Abdullah Wathed blir en av Israels yngste professorer . (Foto: Sheba Medical Center)

35-åriga arab-israelen Abdullah blir en av Israels yngsta professorer i medicin

Dr Abdullah Wathed är arabisk israel. Vid bara 35 års ålder kan han snart kalla sig professor i medicin efter flera års forskning på reumatologiska sjukdomar.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Dr Abdullah Wathed är från den arabiska byn Jatt i Israel. Vid 35 års ålder är han redan biträdande chef vid avdelningen för internmedicin och ledande reumatolog på reumatologiska avdelningen på Sheba sjukhus, skriver Yediot Ahronot .

Efter flera års forskning inom reumatologi och mycket långa arbetsdagar ägnat åt att undervisa studenter, kommer snart 35-åriga Wathed att få titeln professor.

Wathed blir en av Israels yngsta professorer i medicin efter att ha anställts av professor Howard Amital, chef för internmedicin vid Sheba och chef för Institutet för Autoimmuna Sjukdomar.

– Det är resultatet av hårt arbete. Jag blev medveten om vikten av forskning tidigt i min karriär. Under min första praktikmånad kontaktade jag prof. Yehuda Sheinfeld, som är en ledande expert vid Institutet för autoimmuna sjukdomar i Sheba. Därefter genomförde jag min första studie om antikroppar vid reumatoid artrit, som jag presenterade i Frankrike 2014. Resten är historia. Sedan dess har jag forskat om flera reumatologiska åkommor, säger Wathed.

Wathed är medförfattare till flera vetenskapliga artiklar om reumatologi. Samtidigt genomförde han sin praktik i internmedicin och åkte till England för att forska. Hittills har han sitt namn i 200 vetenskapliga artiklar.

Här är Watheds råd för att nå framgång i livet: – För att bli framgångsrik behöver du fyra saker: motivation, sätta upp ett mål, hårt arbete och en mentor som tror på dig. Det är avgörande att tro på sig själv och veta att man kan nå långt. Det är viktigt att tro att man kan göra det.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram