Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Druser i Israel hotade palestinierna för att få tillbaka kroppen av dödad 18-åring

Tonåringen Tiran Fero begravdes i den drusiska staden Daliyat al-Karmel i norra Israel torsdagen den 24 november. (Foto: Flash90)
Kroppen av en israelisk tonåring som fördes bort från ett sjukhus i Jenin på Västbanken och dödades av beväpnade palestinier har nu återlämnats till hans familj i Israel. En potentiell kris har därmed undvikits skriver Times of Israel.
Druser i Israel hotade med hämnd om palestinierna inte lämnade tillbaka kroppen av en 17-åring.

17-årige Tiran Fero från den drusiska minoriteten i norra Israel, en arabisktalande folkgrupp som också är bosatt i Libanon och Syrien, skadades allvarligt i en bilolycka nära Jenin tillsammans med en vän. De hade åkt dit för att reparera sin bil.

Eftersom Feros tillstånd var kritiskt fördes han till närmaste sjukhus, som var det palestinska sjukhuset i Jenin. Hans vän å sin sida transporterades till en checkpoint där det fanns israeliska soldater och transporterades sedan av försvaret till ett israeliskt sjukhus.

Enligt det israeliska försvaret och rapporter i palestinska medier dog Fero på sjukhuset, innan hans kropp fördes bort av oidentifierade män.

Men tonåringens familj säger att 17-åringen fortfarande levde, hade puls och låg i respirator när han fördes från sjukhuset. De säger att ett 20-tal beväpnade män kom in med maskingevär, sköt i luften och förde bort tonåringen från sjukhussängen precis framför ögonen på dem.

– De kopplade bort honom från maskinerna och slängde in honom i en bil, säger familjen.

Männen som förde bort tonåringen från sjukhussängen ska ha trott att 17-åringen var en soldat och ville använda honom i en byteshandel för att få palestinska terrorister frigivna från fängelset. Men den drusiska tonåringen gick i skolan och tjänstgjorde inte i den israeliska försvarsstyrkan.

Druserna i Israel har varit i upplösning efter händelsen och har hotat med hämnd mot palestinierna. Videor på sociala medier visar hur en stor grupp drusiska män demonstrerade och hotade att storma Jenin med pistoler för att hämta tonåringen även om han inte släpptes.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem