Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

En heroisk soldats sista ord från Gaza

30 soldater har dödats i striderna i Gazaremsan. De är begravda på Mount Herzl Military Cemetery i Jerusalem. (Foto: Flash90)
En israelisk soldats sista hälsning till familj och vänner.

Den Jerusalemfödde sergeanten Roi Daoui är en av de 30 israeliska soldater som hittills har mist livet i striderna på Gazaremsan. 

Bara 20 år gammal var Daoui plutonchef i en bataljon i Givati-brigaden. Hans mamma, Betty, berättar om både sorg och stolthet efter dödsfallet. 

Det sista meddelandet som 20-åringen skickade till sin familj har delats på sociala medier i Israel. Där skriver den unge soldaten:

“I min sista stund vill jag att du ska veta att jag älskar dig, mamma, pappa, Nitzani, Eden och Tomer. Du har varit den bästa familjen man kan önska sig. Om jag ska dö, låt det vara så här”, skriver han. 

Soldater som skickas ut i strid skriver ofta en sista hälsning till familj och vänner ifall de inte kommer hem från slagfältet.

“Jag ångrar inget och jag har haft en fantastisk tid i försvaret. Vi är en grupp krigare med hjärtan som lejon och jag är hedrad över att få leda dem. Anledningen till mitt engagemang är vårt kära Israel och landets invånare”.

Han skickar också en sista hälsning till sin flickvän Nitzani: “Min älskling, du är min lilla ängel. Jag är otroligt tacksam över att ha varit tillsammans med dig och allt du lärt mig. Du är en riktig vinnare och jag uppmuntrar dig att tro på dig själv”, skriver Roi som drömde om att bli journalist efter att militärtjänsten var över.

I sitt brev tackar han också alla sina vänner:

“Till alla mina vänner vill jag bara säga tack. Jag är den jag är på grund av var och en av er”. 

I en sista hälsning till sina föräldrar och syskon skriver 20-åringen:

“Ni har varit allt jag någonsin kunnat önska mig och mer. Lova mig en sak, se till att mamma fortsätter att gå på Hapoel-matcher (israeliska idrottsspel), men den här gången med dig! Till mina syskon Eden och Tomer – få band är så starka som våra. Ni har varit en fristad för mig på alla sätt och vis och varit förebilder som äldre syskon borde vara. Fortsätt med ert fina arbete”, skriver Roi.

Mamman säger till israeliska medier att familjen tidigt på morgonen fick känslan av att något hade gått fel med hennes son. 

– Vi bara märkte att något var fel. Så fort vi hörde en knackning på dörren bekräftade min mans skrik vår värsta rädsla. Vi var beredda på att de skulle komma, för innerst inne visste vi vad som hade hänt, säger mamman till 20-åringen.

Den unga gruppledaren dödades i strider med Hamas-terrorister i norra Gazaremsan, tillsammans med sju andra soldater från samma brigad, när deras fordon träffades av en pansarvärnsmissil.

Sergeant Roi Daoui dödades i strider med Hamas-terrorister på Gazaremsan. (Foto: IDF)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem