Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Här använder IDF vapen från 1400-talet mot Hizbollah

Ett vapen från medeltiden som används i krig 2024. (Foto: Skärmdump)

Video av israeliska soldater som använder en katapult orsakar uppseende.

En video som visar hur israeliska reservstyrkor använder en katapult – ett belägringsvapen som användes under medeltiden – mot Hizbollah har spridits på sociala medier. Men den sensationella videon har en naturlig förklaring.

Katapulten används nämligen för att skjuta eldklot som sätter eld på buskar och vegetation framför militärbasen nära gränsen till Libanon, skriver Israel Hayom.

På så sätt kan Hizbollah-terrorister inte använda vegetationen i området för att hålla sig gömda eller smyga sig på de israeliska soldaterna.

Buskage och vegetation nära gränsen gör det svårt för israeliska soldater att upptäcka Hizbollah-terrorister som opererar i området. För att lösa problemet på ett billigt och effektivt sätt använde soldaterna en katapult med eldklot.

En talesperson för den israeliska försvarsmakten säger att “detta är ett lokalt initiativ” och betonar att katapulten inte är ett verktyg som används i stor utsträckning.

Katapulter var ett vapen som var särskilt vanligt från mitten av 1000-talet till 1400-talet, då kanonerna tog över. Men det är fortfarande effektivt:

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem