Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israeliske druzen Salman räddade flera invånare under massakern i Kibbutz Be’eri – nu har han dödats i Gaza

Överstelöjtnant Salman Habaka från den drusiska byn Yanuh-Jat blev 33 år. Han efterlämnar fru och ett litet barn.

Massakern den 7 oktober i Israel kommer att gå till historien som den värsta massakern mot judar sedan Förintelsen. Massakern har krävt livet på över 1 400 spädbarn, barn, kvinnor, äldre och män. Över 5 000 skadades, många är fortfarande saknade och minst 245 togs som gisslan till Gaza. Dessutom har flera israeliska städer attackerats med flera tusen raketer från framför allt Gaza, men även från Libanon, Syrien och Jemen.

Den 7 oktober var den israeliske drusiske överstelöjtnanten Salman Habaka bland de första att bekämpa terroristerna i Kibbutz Be’eri, som drabbades hårt av massakern och förlorade många av sina invånare. Salman Habaka eliminerade flera av terroristerna.

Blodspår efter massakern i Kibbutz Be'eri, en av de kibbutzim som drabbades hårdast i massakern den 7 oktober. (Foto: Flash90)

I ett klipp från fronten sa Habaka: – Vi har inget val, vi måste kämpa tills vi vinner. 

Överstelöjtnant Salman Habaka från den drusiska byn Yanuh-Jat blev 33 år. Han efterlämnar fru och ett litet barn. Han var befälhavare i 53:e bataljonen av 188:e Barak-brigaden och dödades i strid i Gaza.

Under striderna mellan IDF:s markstyrkor och Hamas-terrorister på onsdagskvällen ledde Habaka sin pansarenhet för att skydda Golani-soldaterna, meddelade IDF. Habaka dödades på plats.

Sedan massakern den 7 oktober har över 300 IDF-soldater dödats och ytterligare 18 dödats under hårda strider i Gaza, skriver Jerusalem Post.

 

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem