Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Sex skadades i terrorattack i Jerusalem

Fem skadades i en terrorattack söder om Jerusalem torsdagen den 16 november. (Foto: Israeliska polisen)
Tillståndet för en av de skadade är kritiskt.

Sex personer skadades i en terrorattack vid en checkpoint mellan Israel och Västbanken söder om Jerusalem på torsdagsmorgonen. 

En av de skadade, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med livshotande skador. Två andra, en ung kvinna i 20-årsåldern och en 32-årig man, skadades måttligt. Två andra skadades lindrigt.

Det var en terrorcell med tre terrorister från Hamas som låg bakom attacken. De ska ha kommit till kontrollen med falska registreringsskyltar. Deras plan var att genomföra en stor terrorattack i Jerusalem. 

Det var under kontrollen av deras papper som en eldväxling inträffade mellan terroristerna och säkerhetsvakterna på platsen. Alla tre terroristerna i bilen dödades i skjutningen.

Jerusalems polischef Doron Turgeman hyllar säkerhetsvakterna för att de hindrat terroristerna från att ta sig in i Israel.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem