Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Stor terrorattack avvärjd i Tel Aviv

En palestinsk terrorist greps vid det berömda klocktornet i Jaffa. Han greps innan han kunde utföra terrorattacken. (Foto: Flash90)90
Två poliser tyckte att en person betedde sig konstigt. Den misstanken avvärjde en massaker.

En palestinier som bar ett skjutvapen och två bomber greps av polisen i Jaffa torsdagen den 8 september. Mannen ska efter gripandet ha erkänt att han planerade att begå en stor terrorattack i Tel Aviv.

Den gripne är en 19-årig man från Nablus på Västbanken. Han hade inte tillstånd att vara i Israel, skriver Times of Israel.

Yasam-enheten var på vakt

Det var poliser på Yasam-enheten som fattade misstankar mot mannen, som uppehöll sig vid Jaffa Clock Tower, ett välkänt landmärke i staden. Denna enhet är speciellt utbildad för att upptäcka misstänkt beteende.

Vid en husrannsakan hos mannen hittades ett Carl Gustav-liknande maskingevär och två rörbomber fyllda med spik. Efter gripandet omhändertogs 19-åringen av säkerhetstjänsten Shin Bet för förhör.

Terrorattack mot folktätt område

Polischef Kobi Shabtai säger att tonåringen planerade en stor terrorattack. I ett första förhör erkände den misstänkte att han var på väg att utföra en attack i Tel Aviv och att han letade efter en folktät plats att attackera.

– Han var ute efter att begå en massaker, säger polischefen Shabtai.

Han tackar poliserna från specialenheten Yasam som “förhindrade en storskalig terrorattack” genom att uppmärksamma den misstänkte.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem