Sju veckor efter valet och bara minuter innan tidsfristen för att bilda regering gick ut, informerade Likuds ledare Benjamin Netanyahu Israels president Isaac Herzog att han har kommit överens med alla sina koalitionspartners.
Därmed har han lyckats bilda Israels 37:e regering, som kommer att bli den mest högerorienterade och religiösa regeringen i landets 74-åriga historia.
Enligt israelisk lag kommer Netanyahu också att informera talmannen för det israeliska parlamentets Knesset, Yariv Levin, som kommer att informera parlamentet på måndag. Därefter kommer Netanyahu att ha sju dagar på sig att svära in sin nya regering, vilket troligen sker senast den 2 januari.
Tuffa förhandlingar på högerkanten
Förhandlingarna mellan Netanyahus Likud-parti, de ultraortodoxa och ytterlighetspartierna inom den religiösa sionismen var tuffare än många föreställt sig. Bara timmar innan tidsfristen löpte ut uppgav partiet Otzma Yehudit (judisk styrka”) att förhandlingarna fortfarande var fastlåsta.
Men bara 20 minuter innan deadline ringde Netanyahu till presidenten och informerade honom om att förhandlingarna var i lås, mer än en månad efter att han fick mandatet att bilda en ny regering.
Kort därefter skrev Netanyahu “Jag klarade det” på Twitter.
Alla har inte skrivit på avtalet
Men tidningen Jerusalem Post skrev på torsdagen att trots Netanyahus tillkännagivande har bara en av koalitionspartnerna skrivit på ett slutligt avtal. Det betyder att förhandlingarna fortfarande pågår. Enligt lagen ska ett slutgiltigt koalitionsavtal presenteras 24 timmar före ratificering i Knesset.
Netanyahu är inte skyldig att visa undertecknade avtal för presidenten.
Likud största partiet
Likud, som är Israels största parti, kommer denna gång att stå på vänsterkanten i regeringen. Förutom Netanyahus mångåriga partners i de ultraortodoxa partierna Shas och United Torah Judendom kommer han den här gången också att regera med partierna på yttersta högern Otzma Yehudit, Religious Zionism och Noam.
I samband med valet ställde alla tre partierna upp under en gemensam valsedel, Religiös sionism, men alliansen splittrades när valet var över.
Stora förändringar att vänta
Eftersom Netanyahu har haft brist på andra att samarbeta med, har de andra högerpartierna kunnat pressa på i förhandlingarna. Det har inneburit att de enligt israeliska medier har säkrat förändringar i rättssystemet i Israel, erkännande och utbyggnad av bosättningar med retroaktiv verkan, mer högerorienterad utbildning i sekulära skolor och mer religiöst inflytande på staten och sociala institutioner.
Det kan också bli förändringar i ledningsstrukturen för den israeliska säkerhetstjänsten. Dessa planer har kritiserats hårt.
Säkerheten och levnadskostnaderna
Dessutom har partnerna i den nya regeringen lovat att stärka säkerheten i landet efter en våg av terror och våld, de har lovat att göra något åt Israels skyhöga levnadskostnader och de säger sig kämpa mot Irans ambitioner att bli en kärnkraft.
Men exakt vad den nya regeringens politik kommer att vara och vem som ska styra vilka departement blir klart först när det slutgiltiga koalitionsavtalet offentliggörs.