Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Så här röstar du på Israel i Eurovisionfinalen

Eden Golan under en övning i Malmö inför Eurovision. (Foto: EBU)
Edan Golan framför ”Hurricane” i Eurovision Song Contestfinalen 2024 på lördag. Här får du reda på hur du röstar på Israels bidrag till musikfesten.

På lördag kväll den 11 maj står den israeliska sångaren Eden Golan på scenen i finalen av Eurovision Song Contest i Malmö.

Då kan även svenska Israelfans rösta på Eden Golan när hon framför “Hurricane” som nummer 6 av 37 deltagare.

 

Du kan rösta upp till tjugo gånger på varje bidrag och det kostar 3 kr 60 öre per gång, dvs du kan satsa totalt 72 kr.

Du kan ladda ner och rösta via den officiella Eurovision Song Contest-appen eller med telefon/SMS.

Röstningen öppnar innan den första uppträdandet i direktsändningen börjar och stänger cirka 25 till 40 minuter efter att det sista bidraget är slut. 

Telefon      099 212 06  

SMS            722 11  (texta 06)

Så räknas rösterna

De som tittar i de deltagande länderna kan rösta via den officiella Eurovision Song Contest-appen, eller via telefon och SMS. Nummer kommer att visas på skärmen för varje deltagare.

När omröstningen är avslutad kommer de 10 mest populära låtarna i varje deltagande land att tilldelas poäng från 1 till 8, 10 och 12 poäng.

De 10 låtar som har fått flest röster från resten av världen kommer att tilldelas poäng enligt samma skala och ha vikten av ytterligare ett röstande land.

Publiken i varje av de 37 deltagande länderna delar ut totalt 58 poäng vardera dvs sammanlagt 2 146 poäng. Tillsammans med övriga världens röster blir det 2 204 publikpoäng.

Juryn i vart och ett av de 37 deltagande länderna kommer också att dela ut totalt 58 poäng, vilket sammanlagt blir 2 146 jurypoäng.

I slutet av telefonröstningsfönstret kommer resultaten från varje nationell jury att presenteras live en efter en av en talesperson i varje deltagande land och visas på en resultattavla.

Efter att alla jurypoäng har delats ut presenteras den sammanlagda totalpoängen från publiken i de deltagande länderna och resten av världen.

Den sammanlagda poängsumman för varje land läggs sedan till på resultattavlan, med början från det land som rankades sist av juryn till det land som rankades först.

Vid oavgjort resultat ska vinnaren vara den låt som har fått den högsta rankningen från publiken.

Röstningen öppnar precis innan den första låten framförs!

Telefon      099 212 06  

SMS           722 11  (texta 06)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem