Search
Folket i Tel Aviv trivs på stranden en varm sommardag den 8 juni 2021. (Foto: Miriam Alster/Flash90

Tel Aviv korat till världens roligaste stad

Staden som aldrig sover har utsetts till en av världens bästa städer

Den internationella kulturtidningen Time Out har utsett de 37 bästa städerna i världen. Tidningen har fått åsikter från 27 000 stadsbor från hela världen om mat, kultur, nattliv, lokalsamhällen, grannskapet, lycka och andra faktorer i sina egna städer – till exempel samhällsprojekt, gröna oaser och hållbarhet.

Sammanlagt kommer Tel Aviv på en 8:e plats bland de bästa städerna i världen, men när det gäller kategorin “kul” går den israeliska staden ända till toppen. Ingen av städerna i urvalet är roligare än Tel Aviv. När det gäller mat och dryck får även Tel Aviv höga poäng och hamnar på 2:a plats.

Tel Aviv är den högst rankade staden i Mellanöstern, med Dubai på 26:e plats och Abu Dhabi på 30:e plats som de enda konkurrenterna på listan. Den amerikanska staden San Francisco hamnade högst upp på listan över de bästa städerna totalt sett, med den nederländska huvudstaden Amsterdam på andra plats.

Tel Aviv grundades 1909, nästan 40 år före etableringen av den moderna staten Israel. Ett par dussin familjer köpte fem hektar ödemark, som delades ut genom ett lotteri. Idag har staden över 460 000 invånare, medan flera miljoner bor i områdena runt Tel Aviv.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram