Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Utbildningsminister återkallar permanenta licenser för sex skolor i östra Jerusalem p.g.a. uppvigling

Israels utbildningsminister Yifat Shasha-Biton (Foto wikimedia.commons.com)
Sex skolor får nu villkorade tillstånd med krav om att rensa ut texter läroböcker som förhärligar väpnad kamp mot Israel och sprider konspirationsteorier.

Utbildningsminister Yifat Shasha-Biton meddelade på torsdagen att hon dragit in de permanenta licenserna för sex skolor i östra Jerusalem på grund av hets mot Israel och den israeliska armén.

Skolorna kommer att få en villkorad licens under ett år, under vilken de måste ändra sin läroplan eller förlora sitt verksamhetstillstånd helt.

Vad innehöll läroböckerna?

  • Förhärligandet av fångar och deras väpnade kamp mot staten Israel
  • Konspirationsteorier om att undanhålla behandling från patienter
  • Avsiktlig skada på medicinsk personal
  • Anklagelser om att Israel är ansvarigt för den palestinska myndighetens vattenkris
  • Allvarliga påståenden om mord, fördrivningar och militära massakrer.

Skolorna drivs av Al-Eman-organisationen och har tillsammans cirka 2 000 elever, enligt Times of Israel.

“Het hets mot staten Israel och IDF-soldater i barns skolböcker är ett outhärdligt fenomen som kommer att behandlas hårt”, sa Shasha-Biton.

Tidigare i juli kritiserades en gymnasieskola i östra Jerusalem för en grym videofilm på TikTok av en skolpjäs, där elever utklädda till beväpnade män riktade vapen mot andra elever utklädda till religiösa judar, med ögonbindel och på knäna, enligt Channel 12. Den palestinska myndigheten ansvarade för skolan.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem