Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Följ med till MIFF Forum 2023 i Stavanger

Fyra av de bekräftade talarna på MIFF Forum 2023 är Charlotte Korchak, Torkel Brekke, Conrad Myrland och Hanne Martine Stabursvik (foto: StandWithUs, CF-Wesenberg/kolonihaven.no/Cappelen Damm, MIFF och privat)
Lördagen den 11 och söndagen den 12 november bjuder MIFF in till ett öppet helgseminarium på Scandic Stavanger Airport. Hotellet ligger granne med terminalen på Stavangers flygplats.

Kom för att höra spännande föreläsningar och bli inspirerad i god social interaktion med Israels vänner från Norden!

Det blir ett spännande program, med föreläsningar av utbildningsledare Charlotte Korchak från StandWithUs, professor Torkel Brekke från OsloMet, föreläsning och boklansering av Conrad Myrland och föreläsning av Hanne Martine Stabursvik, som har arbetat som veterinär i Israel i många år. Troligen kommer också en representant från Israels ambassad i Norge.

Som vanligt startar MIFF Forum efter lunch på lördag, så att det är lätt för många att komma fram utan att behöva övernatta från fredag ​​och avslutas efter lunch på söndag.

Unga MIFF-medlemmar (Anmälningsformulär här) under 30 år som skickar en ansökan om plats till kjetil@miff.no kan få boende och upp till 70 procent av resekostnaderna täckta.

11 – 12 november 2023

Med Israel for fred v/ Kjetil Ravn Hansen

Telefon +4745244598

E-mail kjetil@miff.no

Plats Flyplassvegen 226, 4055 Sola, Norge

Stavanger! (Foto wikimedia Commons Geir Hval (www.MacWhale.eu))

Charlotte Korchak

är chef för internationella studentprogram på StandWithUs Israel. Charlotte tog examen i Mellanösternhistoria på University of Southern California. Efter aliyah blev hon Diaspora Education Coordinator på StandWithUs Israel. StandWithUs är en internationell, partipolitiskt obunden utbildningsorganisation som stödjer Israel och bekämpar antisemitism.

Torkel Brekke

är en norsk forskare med inriktning på religion och politik, vid storstadsuniversitetet Oslomet.Brekke är specialist på krigsetik i världsreligionerna. Han har också fördjupat sig i fenomenet religiös fundamentalism. 2007 var han professor i religionshistoria och sydasiatiska områdesstudier vid Institutionen för kulturstudier och orientaliska språk vid Universitetet i Oslo. Brekke har suttit i svenska Vetenskapsrådet och är involverad i extremistforskningscentret C-REX.

Hanne Martine Stabursvik

har hittat till Israel från Vågsfjordens pärla, Harstad på Lofoten. Hon är gift med en israelisk man och har en israelisk familj. Efter många år som professionell veterinär, med både privatpraktik och i en djurpark, har den mycket socialt engagerade kvinnan stor erfarenhet av det israeliska samhället och har vänner från mycket olika bakgrund. 

Sedan 2017 har hon och hennes familj varit ett populärt inslag under MIFF:s ungdomsresa till Israel, där hela gruppen deltar i sabbatsmiddag och trevlig social samvaro i deras hem i Galileen. Hanne har introducerat MIFF:s unga för människor med olika bakgrund, bland annat judar från arabländer och araber från de omgivande arabiska byarna.

På MIFF Forum delar hon med sig av sina intressanta iakttagelser om både det israeliska samhället, vardagen och den politiska situationen.

Vi ses i Stavanger!

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem