Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Kom och lyssna till Jonathan Conricus på Nordic Israel Congress

Överstelöjtnant Jonathan Conricus har varit internationell talesman för IDF i flera år. (Foto: Noam Revkin Fenton, Flash90)
Från fredag 10 maj till söndag 12 maj 2024 anordnar MIFF Nordic Israel Congress på Scandic Fornebu. Förre IDF-talesmannen Jonathan Conricus kommer att vara en av huvudtalarna

Nordic Israel Congress är det nya namnet på MIFF:s nationella konferenshelg, som de senaste åren har kallats Israel Conference. MIFF har blivit en nordisk rörelse och det kommer vi också att markera med namnet på årets viktigaste kongress. 

Kongressen inleds på fredagskvällen med ett panelsamtal. Folkrättsexperten Cecilie Hellestveit, statsvetaren Janne Haaland Matlary och advokaten Jan Benjamin Rødner diskuterar den 7 oktober och krigen i Mellanöstern med fokus på internationell rätt. Moderator är podcastaren och fotografen Henrik Beckheim

De två internationella huvudtalarna på kongressen är Jonathan Conricus och Aviva Klompass. Conricus är senior fellow vid Foundation for Defense of Democracies (FDD). Han är överstelöjtnant och tidigare internationell talesperson för den israeliska försvarsstyrkan. Conricus föddes i Jerusalem, men växte upp i Sverige.

Conricus håller föredrag med rubrikerna:

• Hur FN har underlättat den militära uppbyggnaden av Hamas och Hizbollah

• Varför den palestinska myndigheten inte har någon framtida roll i Gaza

Aviva Klompas är grundare och ledare för Boundless, en organisation som bekämpar antisemitism i sociala medier. Hon har tidigare bland annat varit talskrivare för Israels FN-ambassadör.

På Nordic Israel Congress kommer du även att kunna delta på MIFF:s årsstämma och höra mycket mer om MIFF:s arbete i Norge, Danmark och Sverige. Det blir också en föreläsning med en representant för den israeliska ambassaden.

Det finns ingen anledning att vänta – klicka här för att anmäla dig nu!

Har du frågor om kongressen eller behöver hjälp att anmäla dig – maila till anders@miff.se så hjälper vi dig!

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem