Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Varför MIFF börjar arbeta för Israels sak i Sverige

Conrad Myrland är VD och ansvarig utgivare för Med Israel för fred. (Foto: MIFF)

I juni 2021 lanserades miff.se – en webbplats på svenska som ger nyheter och bakgrund om Israel och gör en faktakontroll av svenska medier.

Med Israel för fred (MIFF) bildades som en medlemsorganisation i Norge 1978. Under de senaste tjugo åren har organisationen vuxit från cirka 1 000 medlemmar till över 11 400 medlemmar. Via webbplatser, sociala medier, 30 lokalföreningar, direktsändningar, medlemstidningar och mer når MIFF hundratusentals norrmän varje månad med israelernas perspektiv. Allt arbete finansieras av medlemmar och supportrar. MIFF har inga större sponsorer och får inget statligt stöd.

Med hjälp av bidrag från MIFF:s norska medlemmar har MIFF de senaste åren börjat arbeta i Danmark och Island. I Danmark har vi nu en heltidsanställd och över 600 medlemmar, men arbetet finansieras fortfarande delvis från Norge.

Från svenska israelvänner har MIFF ofta fått höra att “vi behöver MIFF i Sverige”. Det är den inbjudan vi nu accepterar. Vi är stolta över att presentera webbplatsen miff.se och en svensk Facebook-sida.

Här i Norge är det lätt att förklara varför det finns behov av MIFF. 32 procent av den norska befolkningen tror att det är helt eller ganska sant att “Israel behandlar palestinierna lika illa som judarna behandlades under andra världskriget”. 37 procent säger att det är “omöjligt att svara” det påståendet. Och endast 31 procent säger sig ha tillräcklig kunskap om dagens Mellanöstern och / eller andra världskriget för att distansera sig från påståendet.

Siffrorna är resultatet av tre generationer av falsk propaganda – från norska medier, politiska partier, organisationer och kyrkliga ledare. Vi tror att situationen är minst lika dålig i Sverige.

Vår dröm är att MIFF på sikt kan bli en lika kraftfull röst för Israel i Sverige, som den är i Norge. Vi kan bara göra detta om svenska israeliska vänner stöder arbetet med att bli medlemmar och bidra till arbetet. Vi vill också tacka dig om du delar våra inlägg på sociala medier och berättar för vänner och släktingar att MIFF har kommit till Sverige!

Välkommen till Europas största livsåskådningsneutrala Israelorganisation!

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem