Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

80 % av libaneserna stöder massakern den 7 oktober

Blodspår efter massakern i Kibbutz Be'eri, en av de kibbutzim som drabbades hårdast i massakern den 7 oktober. (Foto: Flash90)
Opinionsmätningar visar starkt stöd för terrorattacken. Många libaneser vill också att Hizbollah ska engagera sig i kriget.

Omkring 80 procent av libanesiska medborgare säger att de stöder Hamas terrorattack i södra Israel den 7 oktober, då cirka 2 500 Hamas-terrorister stormade Israel och dödade mer än 1 400 människor, de flesta civila, och kidnappade minst 243 gisslan. Flera tusen skadades i attacken.

Den libanesiska inställningen till den brutala Hamasattacken avslöjas i en undersökning publicerad i den libanesiska tidningen Al-Akhbar. 400 av landets invånare deltog i undersökningen och deltagarna valdes ut från de etniska grupperna shia- och sunnimuslimer, kristna och druser.

80% stöder Hamas massakrer 

Över 80 procent av de tillfrågade säger att de stöder Hamas agerande, medan mindre än 20 procent är emot det som hände. Formuleringen av undersökningen specificerades inte av den libanesiska tidningen, så det är inte klart om frågan nämnde massakerns grymheter, med dödande av familjer, dödande av barn och spädbarn, dödande av kvinnor och äldre.

Stödet för Hamas agerande är störst bland shiamuslimer, där så många som 98 % säger sig stödja dem. Bland sunnimuslimer och druser är stödet 86 %. Bland de kristna i Libanon svarar 60 % att de stöder våldet från Hamas.

32% vill att Hizbollah ska anfalla

32 % av de tillfrågade säger att de vill att den libanesiska terrorgruppen Hizbollah ska öppna en ny front mot Israel vid den norra gränsen.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem