Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Gatukök hyllar massakern den 7 oktober

I Jordanien har en snabbmatsrestaurang bytt namn till "7 oktober" som hyllning till Hamas massaker. (Foto: Skärmdump)
– Den skamliga glorifieringen av terror måste upphöra, säger Yair Lapid.

I den jordanska staden Kerak har en snabbmatsrestaurang öppnat med namnet “7 oktober”, vilket ska vara en hyllning till Hamas brutala terrorattack mot Israel den 7 oktober. Över 1 200 människor dödades och över 250 kidnappades. 

Israels oppositionsledare Yair Lapid är en av dem som reagerar starkt på terrorhyllningen i grannlandet, som Israel har ett fredsavtal med. 

– Den här skamliga glorifieringen av den 7 oktober måste upphöra. Hetsen och hatet mot Israel ger grogrund för den terrorism och extremism som ledde till den brutala massakern den 7 oktober, skriver Lapid på Twitter/X.Han anser att de jordanska myndigheterna måste ingripa. 

– Vi förväntar oss att den jordanska regeringen fördömer detta offentligt och otvetydigt. 

Raseri över namnet på snabbmatsrestaurangen har spridit sig i Israel efter att en video av platsen dök upp. I videoklippet kan man se en fullsatt snabbmatsrestaurang och de anställda bär kläder där det står “7. oktober”. 

Restaurangen skriver på Facebook att namnet valdes efter en tävling och att de inte kommer att byta namn igen.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem