Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hizbollah använder Beiruts flygplats som vapenförråd

Hizbollah använder Beiruts internationella flygplats som vapendepå, enligt visselblåsare. (Foto: Wikipedia)
Enligt visselblåsare lagrar terrorgruppen vapnen från Iran på internationella flygplatsen.

Flera libanesiska visselblåsare har trätt fram i den brittiska tidningen The Telegraph med anklagelser om att den libanesiska terrorgruppen Hizbollah använder Libanons internationella flygplats i Beirut för att lagra stora mängder iranska vapen.

Enligt tidningen använder den Iranstödda terroristgruppen Beirut-Rafic Hariri den internationella flygplatsen för att lagra en stor mängd vapen, inklusive ballistiska missiler, laserstyrda pansarvärnsmissiler och artilleriraketer.

Ett högexplosivt och giftigt vitt pulver som kallas RDX lagras också på flygplatsen, enligt en av visselblåsarna som arbetar på flygplatsen. Han säger att vapnen anländer till flygplatsen i “stora och mystiska lådor” med flyg från Iran.

– När de började anlända till flygplatsen var jag och mina vänner rädda, för vi visste att det var något konstigt på gång, säger visselblåsaren.

Vapenleveranserna från Iran ökade dramatiskt

Han säger vidare att vapenleveranserna från Iran har ökat dramatiskt sedan kriget på Gazaremsan började, vilket har lett till farhågor om att flygplatsen kan bli ett militärt mål om ett fullskaligt krig skulle bryta ut mellan Israel och Hizbollah.

– Om de fortsätter att ta in de här lådorna, som jag inte får kontrollera, då är jag rädd att jag kommer att dö av en explosion eller dö om Israel bombar “varorna”. Det handlar inte heller bara om oss, utan om vanliga människor som ska ut och resa. Om flygplatsen bombas är Libanon slut, säger en visselblåsare.

Hizbollah styr Beiruts flygplats

En annan visselblåsare säger att han ofta har sett Wafiq Safa, en högt uppsatt Hizbollah-befälhavare och samtalspartner med libanesiska säkerhetsstyrkor, besöka tullen på flygplatsen sedan den 7 oktober. Han sägs ha nära band till tullcheferna på flygplatsen.

Libanons transportminister Ali Hamieh, som själv är knuten till Hizbollah, avvisar anklagelserna från visselblåsarna och kallar dem “löjliga”. Han säger vidare att de kommer att stämma den brittiska tidningen på grund av artikeln och bjöd in media för att motbevisa ryktena.

En rundtur på Beiruts flygplats arrangerades för journalister och ambassadörer på måndagen för att bevisa att Hizbollah inte använder den för att lagra vapen. Turen avbröts emellertid när reportrar hindrades från att komma in i ett lastningsområde.

Vapenlagren på flygplatsen internationellt kända

En källa inom International Organization for Air Transport (IATA) säger till The Telegraph att de i åratal har varit medvetna om att Hizbollah förvarar vapen på flygplatsen, men att de inte har befogenhet att stänga flygplatsen och få vapnen borttagna.

Sedan den 8 oktober har det förekommit nästan dagliga raketattacker från Libanon mot norra Israel. 10 israeliska civila och 15 israeliska reservister och soldater har dödats i attackerna. Dessutom har 80 000 israeler evakuerats från sina hem.

På den libanesiska sidan har flera hundra Hizbollah-terrorister dödats. Dussintals civila har också dödats i striderna på den libanesiska sidan.

Många fruktar att ett fullskaligt krig snart kommer att bryta ut. Israel kräver att terrorgruppen Hizbollah drar sig tillbaka från gränsen och vidare in i Libanon.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem