Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Mossad: – Israel har avvärjt 27 iranska terrorattacker globalt under 2023

I ett sällsynt tal berättade chefen för Israels underrättelsetjänst Mossad, David Barnea, om det globala iranska hotet mot judar och israeler. (Foto: David Barnea under sitt tal vid den årliga konferensen för International Counterterrorism Institute, Reichman University, Herzliyya, 12 september 2022. Gideon Markowicz/TPS.)
David Barnea: – Vi ser en betydande ökning av försöken att attackera judar och israeler runt om i världen, och medan vi talar fortsätter vi att spåra upp iranska terrorister och deras hantlangare för att förhindra dem från att döda judar och israeler.

– I skrivande stund har Israels säkerhetsstyrkor förhindrat 27 iranska terrorattacker under 2023, sa chefen för Israels underrättelsetjänst Mossad i går. David Barnea tillade att det var dags för Irans regim att betala för sina terroristaktiviteter:

– Det är dags att kräva ett pris av Iran, sa David Barnea under ett sällsynt tal under en konferens som hölls vid  Institute for National Security Studies (INSS).

– All skada på en israel eller jude på något sätt, och jag menar verkligen på vilket sätt som helst – oavsett om det är genom Irans hantlangare eller iranska agenter – kommer att utlösa en motreaktion mot iranierna som skickade terroristerna och den politik som har godkänt terroristattackerna, från botten hela vägen upp till toppen. Jag menar vad jag säger. Priset kommer att hämtas djupt inne i Iran, i hjärtat av Teheran, sa Mossad-chefen.

 

Mossad-chefen tillade att: – Vi ser en betydande ökning av försöken att attackera judar och israeler runt om i världen, och medan vi talar fortsätter vi att spåra upp iranska terrorister och deras hantlangare för att stoppa dem från att döda judar och israeler.

Barnea nämnde också flera exempel på terroristattacker som avvärjts av Mossad-agenter i Europa, Afrika, Sydostasien och Sydamerika.

Chefen för Mossad uttryckte också sin oro över att ökande militärt samarbete mellan Iran och Ryssland:

– Den första faktorn som matar Irans överdrivna självmedvetenhet är stödet de har försett Ryssland med genom försäljningen av UAV:er. Vi vet att iranierna också planerade att sälja kort- och långdistansmissiler till Ryssland, men den affären omintetgjordes. Jag har en känsla av att fler avtal kommer att förhindras snart. Vi är oroade över att ryssarna kommer att möta Irans krav att förse dem med vapen och råvaror som kommer att hota Israel.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem