Mahmoud Abbas på PA TV 17 januari 2022. (Skärmdump via PMW/ YouTube)

Abbas: – Kristna och muslimer “kämpar tillsammans mot sin fiende”

"Vi kommer att stanna i det här landet för alltid, medan angriparna [judarna] inte hör hemma i Jerusalem eller någonstans här", sade PA:s president Mahmoud Abbas.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Den 17 januari hade PA:s president Mahmoud Abbas ett möte med den grekisk-ortodoxe patriarken Theophilos III. I samband med mötet sändes ett uttalande av Abbas på den palestinska myndighetens officiella tv-station.

Palestinian Media Watch har publicerat och översatt klippet från PA TV.

“Vi vet att det viktigaste sionistiska målet är att tömma detta land på dess kristna och muslimer. [Judarna] vill inte ha någon annan här än sig själva. De kristna före muslimerna, eftersom de kristna var här i detta land före muslimerna…

De kristna är muslimernas bröder. De firar tillsammans, de lider tillsammans, lever tillsammans, arbetar tillsammans och kämpar tillsammans mot sin fiende, eftersom de har varit ägare till detta land så länge som det har funnits… Vi kommer att stanna i detta land för alltid, medan angriparna [judarna] inte hör hemma i Jerusalem eller någonstans här, sa Abbas.

Ledare för den palestinska myndigheten förnekar regelbundet judarnas flertusenåriga historia i Jerusalem och Israels land. Drömmen om en framtid utan Israel – utan en judisk stat i området – odlas i palestinska skolor, kulturliv och officiella medier. Denna antijudiska agenda och historiska felaktigheter stöds genom Sveriges generella budgetstöd till den palestinska myndigheten.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram