Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Denna FN-skola användes som militärbas av Hamas

Enligt IDF använde Hamas denna FN-skola på Gazaremsan som en militärbas. (Foto: IDF)
IDF säger att terroristerna som befann sig på skolan "eliminerades".

Den israeliska försvarsmakten (IDF) säger att de har genomfört en precisionsattack mot en byggnad som används av terrorgruppen Hamas i en UNRWA-skola i centrala Gazaremsan. IDF säger att de vidtog omfattande försiktighetsåtgärder för att minimera skadorna på civila.

Enligt en Hamasdriven presstjänst dödades minst 27 personer i attacken, men detta har inte bekräftats av vare sig de Hamasstyrda hälsomyndigheterna eller oberoende källor. Det är inte heller känt hur många som var terrorister.

Enligt IDF fanns det mellan 20 och 30 terrorister på skolan. De uppskattar att alla som dödades var terrorister och att inga civila dödades.

“För en kort tid sedan utförde stridsflygplan en precisionsattack mot en Hamas-anläggning i en UNRWA-skola. Terroristerna eliminerades, säger IDF.

IDF säger att byggnaden inne i FN-skolan användes av Hamas elitstyrka Nukhba. Dessa styrkor var mycket inblandade i attacken mot Israel den 7 oktober, då 1200 människor dödades, tusentals skadades och 251 togs som gisslan.

Enligt IDF har Hamas och Islamiska Jihad använt basen inne på skolområdet för att organisera terrorattacker. Detta är ännu ett exempel på hur terroristerna på Gazaremsan använder civilbefolkningen som mänskliga sköldar, vilket är ett brott mot krigets lagar.

“Attacken eliminerade terrorister som planerade att utföra terroristattacker och en nära förestående attack mot våra styrkor”, sade IDF.

De säger att underrättelser och övervakning användes för att minimera skadorna på civila. De har publicerat bilder som visar var terroristerna befann sig:

 

“Sorgligt nog såg vi hur vissa medier föll för Hamas taktik ännu en gång, innan de kontrollerade fakta”, sa IDF:s talesperson Hagari.

“Medan Hamas bryter mot internationell lag kommer IDF att fortsätta att verka i enlighet med internationell lag. Det systematiska missbruket av FN:s anläggningar är ett krigsbrott som måste stoppas av omvärlden, tillade han.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem