Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fatah skryter med antalet terrorattacker mot Israel

Militanta palestinier knutna till Fatah-organisationen under en presskonferens i Hebron den 17 juni 2022.(Foto: Flash90)
Varför framställs Fatah som moderata palestinier, när de skryter med 7 800 terroristattacker?

Fatah den palestinska myndighetens största parti, framställs ofta som den mest moderata palestinska fraktionen. Men budskapet Fatah sprider till sina egna är raka motsatsen – de är långt ifrån moderata.

Via officiella medier och sociala kanaler skryter Fatah med att ha varit inblandad i över 7 200 händelser av “folkligt motstånd”, vilket är en palestinsk omskrivning för terror, hittills i år, skriver Palestinian Media Watch.

I en video publicerad av Fatah, som leds av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, skryter man med antalet konfrontationer och skottattacker från palestinska terrorister. Fatah-rörelsen erkänner stolt att de är ledande i terrorn mot Israel – och kritiserar andra för att använda för lite terror.

Detta står i skarp kontrast till den skildring av Fatah som man vanligtvis får genom europeiska politiker, organisationer och media.

Fatah skryter bland annat med att de under 2022 varit inblandade i skjutattacker, konfrontationer med israeliska soldater, infiltrationer av Israel, genomfört stora terroroperationer, framställt bomber och molotovcocktails samt stenkastning. De skryter bland annat med 76 skottlossningar på en månad.

Samtidigt som Fatah framställer sig själv som initiativtagare till “motståndet” kritiserar de terrororganisationen Hamas för att göra för lite.

– Inte ens en svag röst eller något nytt har hörts från Hamas, säger Fatah-rörelsen och syftar på antalet terrorattacker.

När Fatah talar till internationella givare och anhängare talar de med en annan röst än när de talar till sin egen publik. I decennier har Palestinian Media Watch avslöjat hur Fatah hetsar till terror och skryter om den för sina egna medborgare.

Den senaste tiden har det varit väldigt turbulent på Västbanken. Fatah verkar inte ha några avsikter att lugna ner situationen. Tvärtom, i ett inlägg på Facebook uppmanar Fatah “att låta Västbanken brinna”.

Här är videon som visar hur Fatah skryter om terrorn:

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem