Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fatah skryter med sin dödliga terror

Fatah framställer sig själv som bättre än Hamas eftersom de dödar israeler. (Skärmdump från Fatah-videon.)
Den 28 februari publicerade Fatah en skrytfilm där de berättar om "2 750 motståndshandlingar" (terroristattacker) som har "lett till mord på 12 israeler".

Fatah skryter med sin terror

Här är ett färskt exempel på hur Fatah skryter om sin terroristaktivitet och använder den i politisk propaganda för att visa sig bättre än Hamas, som styr Gazaremsan. Den 28 februari publicerade Fatahs kommission för information och kultur en video på Facebook producerad av det Fatah-kontrollerade tv-bolaget Awdah. Videon börjar så här:

”Sedan början av detta år [2023] har mer än 2 750 motståndshandlingar mot ockupationen utförts, vilket resulterat i dödandet av 12 israeler. Den senaste var skjutningsoperationen i Hawara, som ledde till dödandet av två sionister.”

Skjutningar som reklam

När extrema israeliska bosättare tog hämnd efter terrorattacken i Hawara med mordbrand och skadegörelse, fördömdes detta allmänt av den israeliska ledningen. På den palestinska sidan används dock skjutningen som egen reklam för Fatah.

Berättelsen i videon fortsätter: “Enbart under januari utfördes mer än 1 448 motståndshandlingar, inklusive 159 skjutinsatser och väpnade konfrontationer med ockupationsstyrkorna, medan antalet operationer som involverade utplacering eller kastande av bomber nådde 55.” Under en paus i läsningen hörs det islamistiska stridsropet: Allahu akbar!

Terrortävling mellan Hamas och Fatah

Fatah säger att en tredjedel av 64 palestinska “martyrerna” tillhörde Fatah eller PA:s säkerhetsstyrkor. “Därmed utgör Fatah-medlemmar och säkerhetsstyrkorna kärnan och händerna i motståndsgrupperna på Västbanken, tillsammans med de andra palestinska grupperna. På Gazaremsan var situationen annorlunda, för där är motståndet 0.” Berättaren hävdar att “motståndet brinner under PA:s styre men har upphört att existera under Hamas styre”.

Videon är textad av Palestinian Media Watch.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem