Sedan 2012 har Qatar tagit emot stora delar av Hamas ledarskap utomlands, men efter påstådda påtryckningar från USA har det rika oljelandet i Persiska viken nyligen beslutat att kasta ut Hamas ledarskap.
Enligt medierapporter har USA bett Qatar att kasta ut Hamasledningen ur landet, efter att terrorgruppen avvisat alla förslag om en gisslanuppgörelse och sedan Hamas mördat sex av gisslan i fångenskap, inklusive en amerikan.
USA är en viktig allierad till Qatar och har en stor militärbas i landet.
Den tidigare Hamasledaren Ismail Haniyeh, som dödades i ett attentat i Iran i slutet av juli, var en av de Hamasledare som levde i lyx i Qatar i flera år.
Samtidigt som Hamas ledarskap har blivit oönskat i Arabemiraten har Qatar också slutat att agera som medlare i förhandlingarna mellan Israel och Hamas. Qatar har motiverat detta med att de tror att “ingen av parterna är villig att på allvar engagera sig i förhandlingarna”.
Qatar har å sin sida anklagats för att sabotera förhandlingarna.
Turkiet blir Hamas bas
Efter att ha utvisats från Qatar har Hamas ledarskap sökt skydd i Turkiet, där många av deras familjemedlemmar redan bor. Turkiets president Recep Erdogan har varit en av de mest uttalade anhängarna av Hamas under det senaste året.
Det faktum att Nato-medlemmen Turkiet nu har blivit en fristad för Hamas ledning, kan leda till utmaningar i landets relation med USA. Den amerikanska regeringen sa nyligen att ingen av dess allierade bör ta emot terroristgruppen.
Det är osannolikt att USA:s nyvalde president Donald Trump, som tillträder i januari, kommer att ha en mjukare inställning till detta än sin föregångare.
Nu när Hamas ledarskap befinner sig i Turkiet och Qatar har upphört som förhandlare, är frågan om Turkiet kommer att försöka ta över rollen som medlare mellan Israel och Hamas.
Israeliska källor förnekar dock detta för Jerusalem Post. De säger att det är uteslutet att ha Turkiet som medlare på grund av deras öppna stöd till Hamas.