Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Konfiskerade tre miljarder kronor från Hamas

Israeliska soldater i aktion i Khan Yunis på södra Gazaremsan. (Foto: IDF)
Pengarna hittades i ett kassaskåp i en bank på Gazaremsan.

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) genomförde en operation mot en bank på Gazaremsan, där kontanter motsvarande 3 miljarder kronor beslagtogs. 

Pengarna, som gick till att finansiera den palestinska terrorgruppen Hamas, hittades i tolv kassaskåp som brutits upp av IDF, skriver i24 News

Enligt Olivier Rafowicz, talesperson för IDF, har Hamas stulit flera miljarder kronor från det internationella samfundet. Det här var pengar som skulle gå till infrastruktur och bistånd i Gazaremsan. 

Under kriget har IDF gjort flera beslag av pengar på Gazaremsan. Bland annat hittades resväskor fulla med pengar hemma hos en Hamas-ledare.

Internationella operationer pågår också för att stoppa flödet av pengar till Hamas. Bland annat har Europeiska unionen (EU) fryst alla tillgångar för Yahya Sinwars, ledaren för Hamas på Gazaremsan. 

Det betyder dock inte att Sinwar inte har tillgång till pengar. I en av tunnlarna på Gazaremsan hittade israeliska soldater flera iranska kuvert fulla med pengar. Dessa kuvert var märkta med namnet “Sinwar”.

Pengar i olika valutor konfiskerade av den israeliska försvarsstyrkan. (Foto: IDF)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!