Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Palestinska myndighetens Fatah deltog i massakrerna den 7 oktober – vad gör Sverige?

En Fatah-terrorist höjer ett symboliskt finger (Allah), framför ett brinnande israeliskt fordon. (Skärmdump Palestinian Media Watch)
Fatah publicerade en video där terrorister från Fatahs terrorgren, Al-Aqsamartyrernas Brigader, ses delta och skryta om sin roll i slakten av 1 400 israeler den 7 oktober. Vad innebär det för Sveriges stöd för den palestinska myndigheten?

Videon publicerades på dagen för massakern den 7 oktober, där terrorister mördade över 1 200 israeler. Terroristernas ansikten och röster suddades ut av Fatah för att dölja deras identiteter, avslöjar Palestinian Media Watch.

Videon visar först Fatah-terrorister med gula Fatah-pannband skjuta med Kalashnikov mot en israelisk kibbutz samtidigt som stridsropet “Allahu Akbar” (“Allah är störst”) spelas i bakgrunden.

Text på skärmen: “Al-Aqsa-martyrernas brigader – militär publicitet – livebilder från striden”

Fatah Rörelsen – Bethlehemgrenen, Telegram-kanal, 7 oktober 2023

Skärmdump PMW

En Fatah-terrorist presenterar sedan erövrad israelisk militärutrustning och säger:

Fatah-terrorist: “Vi har plundrat från dem… Idag bröt vi oss in på militärposten Nahal Oz, (OBS Det är en civil kibbutz) och vi slog vad vi träffade, vi plundrade vad vi tog, och vi dödade soldater och trampade på deras huvuden.”

PMW har suddat ut bilden av Fatah-terroristen som stampar på huvudet på en mördad israel. Fatah släppte videon utan att sudda, för att maximera skräckeffekten.

Skärmdump PMW

En annan Fatah-terrorist gillar att videon med den döde israelen kommer att ses av israeler: “Ni [israeler] kommer att se detta med dina egna ögon, om Allah vill.”

Ytterligare en annan Fatah-terrorist, med det gula Fatah-bandet, skryter om Fatahs deltagande i slakten: “Allahu Akbar och prisa Allah… Från hjärtat av dessa tillfälliga [israeliska] bosättningar, om Allah vill. Vi hade en framträdande och tydlig roll.”

Både den palestinska myndigheten, Fatah, och Hamas beskriver hela Israel som “ockuperat territorium” och alla israeliska städer som “bosättningar”. Här skryter Fatah om att “bosättningarna” i södra Israel är “tillfälliga”.

Bilden överst i artikeln visar en Fatah-terrorist som höjer ett finger – som symboliserar Allah – som står framför ett brinnande israeliskt fordon.

Videon bär logotypen för Fatahs Al-Aqsamartyrernas Brigader, som innehåller citat från Koranen:

“Så kämpa mot dem och Allah kommer att straffa dem med dina händer, skämma ut dem, hjälpa dig att övervinna dem och lugna de troendes hjärtan” [Quran 9:14, Sahih International translation]

Texten på Telegram som medföljde videon lyder: ”Dina bröder – kämparna från Al-Aqsamartyrernas Brigader (dvs Fatahs väpnade avdelning/ Fatah på slagfältet)” Fatahrörelsen – Bethlehemsgrenen, 7 oktober 2023.

Palestinian Media Watch avslöjade ytterligare en video där Fatahs terrorgrupp skröt över att de hjälpte Hamas “bakom fiendens linjer” och berömde massakern som ett första steg för att befria hela ”Palestina.”

Fatahs massaker mot civila

Fatahs attack mot den israeilska kibbutzen Nahal Oz, var inte mot en militärpost. Dessutom mördade Hamas- och Fatah-terrorister mestadels civila israeler i massakern, inte soldater.

Regeringspartiet Fatahs uppmaning till terror

Det var Fatahs Bethlehem Telegram Channel som släppte denna video som dokumenterar och firar Fatahs Al-Aqsamartyrernas Brigaders deltagande i massakern på israeler den 7 oktober, är direkt kopplad till president Mahmoud Abbas Fatah-rörelse.

Den palestinska myndighetens  regeringsparti Fatah, har varit mycket tydlig med sitt stöd för Hamas terrorkrig mot Israel och terroristernas massaker på civila israeler vilket Palestinian Media Watch avslöjat:

  • Fatahs terrorgren uppmanade palestinier att “slå mot sönerna till apor och grisar …slakta alla israeler
  • Fatah’s studentrörelse har uppmanat till mord på judar och terror på Västbanken (Judéen och Samarien)
  • Fatah ser Hamas grymheter som en “heroisk operation” och massakern gav ”en segermorgon, glädje, och stolthet”

Vad är Fatahs Al-Aqsamartyrernas Brigader?

Al-Aqsa martyrernas brigader bildades av Fatah under den palestinska myndighetens terrorkampanj, som kallas intifada. Den var mycket aktiv under åren 2000 – 2004 och mördade hundratals israeler genom självmordsbombningar och skjutningar. Syftet med brigaderna var att göra det möjligt för Fatah att aktivt delta i terrorism, men ändå kunna hävda att Arafat och den civila palestinska myndigheten inte var inblandade i terror.

Under de senaste åren har Al-Aqsa-martyrernas brigader blivit mer aktiva med många celler över hela Västbanken som deltar i terror. Många terrorister från Fatahs Al-Aqsa-martyrernas Brigader har haft ställningar i den palestinska myndighetens västfinansierade säkerhetstjänster.

Vad innebär Fatahs deltagande i massakrerna för Sverige?

Vad innebär Fatahs deltagande och hyllande av massakrerna mot över 1 200 israeler för den svenska regeringen?

Varför anser svenska regeringen fortfarande att en framförhandlad tvåstatslösning är möjlig, när det palestinska regeringspartiet Fatah deltar i massakrerna?

Får Fatahs deltagande i massakrerna någon som helst konkret effekt på Sveriges förhållande till Israel och Palestina?

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem