Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

PA:s budskap till barn: Köper du israeliska produkter finansierar du din egen mördare

Detta är budskapet som palestinska skolbarn möts av i skolorna. Reklamen för bojkott av israeliska produkter visar en pojke som dricker israelisk mjölk som skjuter bort hans hjärna. Annonsen finns i flera palestinska skolor. (Foto: Palestinian Media Watch)

En affisch från PA:s utbildningsdepartement framställer israeliska varor som dödliga.

Den palestinska myndighetens (PA) utbildningsminister intensifierar sin hatkampanj mot Israel. Genom att använda grymma bilder och grafik i skolor, framställer de Israel som att de medvetet dödar palestinska barn. Samtidigt varnar de barn för att köpa israeliska produkter, eftersom det kommer att finansiera deras egna mördare.

Flera palestinska skolor har nu satt upp affischer som uppmanar till en bojkott av Israel. Affischerna innehåller budskapet att israeliska varor är “dödliga” och att man genom att köpa dem kommer att finansiera israeliska mord på palestinska barn, skriver organisationen Palestinian Media Watch.

I en affisch som hänger på en skola dricker en ung pojke en israelisk mjölkprodukt, vilket leder till att hans hjärna blåses ut av en kula. Texten i annonsen varnar: «Var försiktig! Dödliga israeliska varor.” Ytterligare en affisch på skolan är en del av PA:s kampanj för att bojkotta alla israeliska produkter.

Palestinska skolbarn får lära sig att de finansiera dödandet av palestinier genom att köpa israeliska varor.

I en annan annons som PA har lagt på sina skolor ser man israeliska mjölkkartonger som droppar blod med texten: “Jag bojkottar.” En annons visar en israelisk mjölkkartong som kastar en skugga i form av en raket.

Sådana bilder förstärker PA:s förolämpningar att Israel riktar sig mot palestinier och palestinska barn, och att om de köper israeliska produkter, som mjölk, finansierar de israelernas dödande av palestinier. Palestinska skolbarn uppmanas också att underteckna förklaringar om att de “lovar att följa” bojkotten av israeliska produkter.

PA:s ekonomi är nära integrerad med Israels ekonomi. Enligt PA:s statistiska centralbyrå kommer 55 % av PA:s import från Israel, medan 81 % av exporten går till Israel. De kräver därför en bojkott av en ekonomi, som de själva använder. Att lära palestinska barn att bojkotta israeliska produkter, även utan falska anklagelser om att Israel angriper barn, är därför meningslöst. Det handlar istället om demonisering för att skapa ett hat mot Israel och judar.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem