Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Terrorist får inte gratis näsplastik

Asraa Jabas fick allvarliga brännskador när hon utförde ett terrorangrepp med sprängning. Här på väg till domstol 2016. (Foto: Flash90)
Asraa Jabas, som fick svåra brännskador när hon försökte spränga sig själv och andra i luften i en terrorattack, har bett om en ny näsa i israeliskt fängelse.

Asraa Jabas, en palestinsk terrorist som brännskadades när hon försökte spränga en bensintank i en bil 2015, har bett de israeliska fängelsemyndigheterna att få göra en näsoperation gratis. Förutom att skada sig själv brändes även en israelisk polis i attacken. Jabas dömdes till elva års fängelse.

Jabas har tidigare genomgått plastikkirurgi för skador på händerna. Nu har hon även ansökt om plastikkirurgi för ansiktet som skadades svårt i attacken. Jabas har velat laga den brända näsan.

En av dem som reagerar på begäran är Moshe Chen, polismannen som själv skadades i attacken. Han fick brännskador i ansiktet och bröstet. Chen bad säkerhetsminister Omar Bar Lev att inte använda israeliska skattepengar för att hjälpa en terrorist som orsakade honom allvarliga skador.

”Skadade IDF-veteraner, som erkänns som sådana av staten, får inte plastikkirurgi om det inte är av strikta medicinska skäl. Är det då rimligt att en terrorist som planerar att skada och döda oss ska få det”, frågar Chen som understryker att han stödjer att terrorister får nödvändig sjukvård, men inte kosmetiska operationer.

Israeliska fängelsemyndigheter säger att lagen ålägger dem att se till att fångar har goda förhållanden och att deras hälsa tas om hand, men säger att operation av kosmetiska skäl inte omfattas av lagen. De har därför avslagit terroristens begäran om att få en kosmetisk näsoperation utförd gratis.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem