Två tyska turister försöktes bli lynchade när de körde in i Nablus med en israelisk hyrbil lördagen den 18 mars. (Foto: Flash90)

Turister nästan lynchade i Nablus

– Jag kunde känna hatet, säger en av de tyska turisterna som höll på att bli lynchad i Nablus. De hade kört in i den palestinska staden med en israelisk hyrbil.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Två tyska turister som körde in i staden Nablus på Västbanken i en israelisk hyrbil attackerades av en våldsam mobb palestinier.

I filmer som publicerats på sociala medier syns en grupp palestinier som omger bilen, som har israeliska registreringsskyltar. De försöker slita upp dörrarna och attackera föraren. Mobben börjar också slå på bilen och kasta sten på den. Vissa sticker även hål i däcken med en kniv.

Fick fly till fots

Turisterna, som bara hade planerat att köpa en kopp kaffe i Nablus, lyckades så småningom fly från platsen till fots. De fick så småningom hjälp av en israelisk arab att komma i säkerhet.

De fick senare medicinsk hjälp av israeliska soldater, men hade bara fått lindriga skador.

Gerald Hetzel, en av turisterna i bilen, säger i en intervju med israeliska medier att de har besökt Ramallah och Hebron på tidigare resor. De åkte till Nablus efter att ha fått rekommendationer från en vän att besöka staden.

Fruktade för sina liv

Den tyska turisten säger vidare att de fruktade för sina egna liv när de attackerades och att pöbeln som omringade dem “var full av hat”.

– Jag har aldrig upplevt något liknande förut. Det var en väldigt farlig situation och jag trodde verkligen att de skulle döda oss, säger Hetzel.

Den tyska turisten säger att de försökte prata med mobben.

– Vi försökte berätta för dem på engelska att vi var turister och att vi inte var judiska israeler. Vi sa att vi bara ville besöka och se staden, men det verkade inte som att de förstod oss, säger Hetzel.

Trodde inte det var farligt

Han trodde inte att det var farligt att köra in i palestinska städer för turister.

– Jag trodde att de bara attackerade judar som ser religiösa ut, inte internationella turister, säger den chockade turisten.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram