Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Antisemitismkonferensen i Malmö: “Så kallade neutrala är också skyldiga”

Minister för diasporaärenden Nachman Shai,. (Foto miff.se)

Den israeliska kände journalisten, författaren och politikern Nachman Shai höll ett tal vid entrén till Malmö International Forum för hågkomsten av Förintelsen och mot Antisemitism 

“Det är betydelsefullt med en sådan konferens. Vi vill minnas, men vi vill också att världen ska reagera. 

Det finns en farlig ökning av antisemitism över hela världen inklusive Europa – överallt – många även på sociala media. De gör ett stort arbete med uppvigling, ökar nivån av hat, och det måste de få bära ansvar för. Var inte bara så kallat neutral eller objektiv. Dessa är en del av skulden, när de öppnar upp för uppvigling.”

Varnar för antisemitism på sociala media

“Många av dem tar möjligheten (att uppvigla till hat) på dessa plattformar. Vi måste se vad som händer på sociala medier. Det finns en vy form av demokrati här nu och vi uppskattar det. Men, samtidigt förväntar vi oss att man kontrollerar systemet”

Det antisemitiska viruset

“Det nya viruset fick fram det gamla viruset – det antisemitiska viruset”. Uttalandet av Nacham Shai, ska ses mot bakgrund av de konspirationsteorier mot Israel som spridits på sociala media i samband med coronapandemin.

Vem är Nacham Shai?

Nachman Shai är en respekterad 75-årig israelisk journalist, som både har varit talesperson för israeliska armén IDF och minister ansvarig för judendomen utanför Israel (Diasporaminister). Han föddes i Jerusalem under det brittiska Palestinamandatet och utbildade sig där i företagsadministration. Efter studier på bl a Harvarduniversitetet doktorerade han på ämnet “Public Diplomacy and Low Intensity Conflict”. 2013 publicerade Nachman Shai boken “Media War”, som handlar om mediabevakningen under den andra intifadan. Shai har suttit i Knesset för Labour och det liberala centerpartiet Kadima.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem