Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Lyssna på MIFF:s radiointervju på Förintelsens minnesdag

Förintelsens minnesdag den 27 januari uppmärksammas över hela Sverige och medier vill gärna förmedla berättelser och känslor som berör tragedin.

När Sanna Hermansson på Sveriges Radio P4 ringer MIFF på fredagsmorgonen och ber om en intervju med anledning av högtidlighållandet av befrielsen av Auschwitz-Birkenau, ställer vi gärna upp.

Samtidigt som det är viktigt att föra berättelsen om det ohyggliga folkmordet på Europas judar vidare, finns det några väsentliga, aktuella aspekter som väldigt få talar om. 

Den nya sortens antisemitism

Det är inte vidare populärt att vara öppet antisemit i Sverige idag. Men rasismen mot judar har fått en ny mask – antisionismen. Lögnerna och obalanserade rapporteringar om världens enda judiska land Israel, har likheter med den antisemitiska propagandan på 1930-talet.

Om Israel hade funnits…

När Nationernas Förbund 1920 beslöt att skapa de muslimska nationalstaterna Libanon, Irak, Iran och Jordanien, fattades samtidigt det legala beslutet att återskapa den judiska staten på dess historiska mark. 

Senfärdigheten och det arabiska motståndet kostade 6 miljoner judar i Europa livet. Judarna hade inget land att fly till när klappjakten startade. Sverige tog inte ens emot tio tyska judiska läkare, utan de skickades till Nazi-Tysklands gaskamrar. 

En demokratisk nödhamn

Efter Israels återbildande 1948 utlovade Arabförbundets ledare ett blodbad på de nästan 1 miljon judar som bott i arabländerna i tusentals år. Nu kunde de flesta fly till Israel.

Vad vill antisionisterna?

Antisemitism är idag starkt negativt laddat och alla säger att den europeiska Förintelsen aldrig får ske igen. Men fundera på om inte antisionism är precis samma gamla rasism mot judar, trots att antisionisterna påstår att “vi har inget emot judar, men den sionistiska ockupationsmakten ska bekämpas”. 

Antisionism bekämpas med kunskap

Ta reda på historisk och legala fakta. Då kan även du stå upp mot lögner, förtal och hat!

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem