Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Sveriges biståndspartner blundade för Hamas förberedelser på massaker

Palestinska terrorgrupper registrerar barn som deltar i deras sommarläger i Rafah på Gazaremsan den 14 juni 2021. På Hamas sommarläger tränas barn för att bli en ny generation terrorister mot Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Artikeln är skriven av Gerald M. Steinberg, professor emeritus i politik vid Bar Ilan University och chef för NGO Monitor. Översatt av Bertil Knutsen.

Efter de outsägliga fasorna den 7 oktober kommer Israel aldrig att bli sig likt, och det gäller även för Gazaremsan och palestinierna. Ett känslomässigt trasigt Israel är enat i sitt beslut att förstöra terroristernas infrastruktur som byggts upp under 17 år (efter att Hamas våldsamma övertag från PLO 2007), oavsett kritik. Samtidigt blockerar Hamas flyktvägar och använder israeliska överlevande som gisslan för att behålla raketerna och det underjordiska terrornätverket. 

Det amerikanska svaret på dessa grymheter var omedelbart och inkluderade utplaceringen av en grupp hangarfartyg som stöddes av andra fartyg från Storbritannien. Washington gjorde det klart att om Iran och dess ombud i Hizbollah gick med i dödandet av israeler, var de beredda att ingripa.

Europas absurda hållning

Europa, som inte har någon betydande säkerhetskapacitet att bidra med, skickade några ledare för att visa engagemang, bland andra EU:s president Ursula von der Leyen. De starka uttalandena som fördömde Hamas och stödde Israels rätt till självförsvar dränktes dock till stor del av hennes motståndare ledda av vicepresident Josep Borrell, som efterlyste ökat stöd för palestinierna. Men den brutala attacken från Hamas avslöjade det absurda nederlaget för denna europeiska hållning, och dörren till förlängning eller till och med fortsättning av denna politik har slagits igen.

Hamaskontrollerade terrorprojekt

Sedan mitten av 1990-talet och Osloavtalen har EU och dess medlemsländer avsatt miljarder kronor till palestinierna. En stor del av de 691 miljoner euro som EU ensamt har budgeterat till Gaza försvinner där omedelbart i det Hamas-kontrollerade terrorprojektet. Tonvis med cement och annat byggnadsmaterial avsett för hem och skolor stjäls omedelbart för att användas i de flera kilometer långa tunnlarna från vilka Hamas ledare leder massmorden. I underjordiska verkstäder tillverkas tiotusentals dödliga raketer – var och en ett krigsbrott – av vattenrör, kemikalier, koppar från ledningar och annat stulet material.

Ingen revision kan göras

I Israel deklarerade von der Leyen att “EU-medel har aldrig gått och kommer aldrig att gå till Hamas eller någon annan terroristgrupp”, vilket hon förmodligen tror är sant, men uppenbarligen är fel. Andra EU-diplomater hänvisar till granskningar av seriösa företag som avslutas med uttalanden som “inga tecken på avledningsmanövrar” – eftersom de i ett terrorkontrollerat område inte har tillgång till tillförlitlig information. Revisorer kan inte ifrågasätta dokument de får eller personerna som utarbetar dem, och kan inte skilja mellan löner och livsmedelsförsörjning för civila och vad som stjäls av terrorister. I Gaza, Syrien, Afghanistan och på andra håll ligger bevisbördan på att biståndet inte missbrukas på givaren.

Frågar inte om terroranläggningar

I Israel deklarerade von der Leyen att “EU-medel har aldrig gått och kommer aldrig att gå till Hamas eller någon annan terroristgrupp”, vilket hon förmodligen tror är sant, men uppenbarligen är fel. Andra EU-diplomater hänvisar till granskningar av seriösa företag som avslutas med uttalanden som “inga tecken på avledningsmanövrar” – eftersom de i ett terrorkontrollerat område inte har tillgång till tillförlitlig information. Revisorer kan inte ifrågasätta dokument de får eller personerna som utarbetar dem, och kan inte skilja mellan löner och livsmedelsförsörjning för civila och vad som stjäls av terrorister. I Gaza, Syrien, Afghanistan och på andra håll ligger bevisbördan på att biståndet inte missbrukas på givaren.

Europa bär ansvaret

Denna likgiltighet var en viktig faktor i planeringen av den brutala Hamasmassakern och byggandet av en massiv terroristinfrastruktur som gjorde att Israel inte hade något annat val än att använda militärt våld för att demilitarisera Gazaremsan. Europeiska representanter som har vänt ryggen till i många år, bär det tvivelaktiga ansvaret för dessa fruktansvärda händelser.

EU finansierar demoniserande NGO:er 

Bistånd utan frågor är inte det enda sättet som europeiska regeringar misslyckas med i ansvarighetstestet. Europa finansierar ett nätverk av icke-statliga organisationer som använder mänskliga rättigheter och internationell lag för att demonisera Israel, och hänvisar till palestinsk terror och kidnappningen av israeler som “motstånd”.

Skattepengar till hatpropaganda

Under de senaste dagarna har till exempel medlemmar av den icke-statliga organisationen 7amleh (The Arab Center for Social Media Advancement), finansierad av EU, Schweiz, Norge (3,3 miljoner NOK 2020-2023) och Tyskland, publicerat skadlig propaganda samt på Facebook där en styrelseledamot skriver: “Det palestinska motståndet tvingar fram en ny fas sedan början av ‘Operation Al-Aqsa Flood’ av motståndsmän som infiltrerar många israeliska bostadsområden i bosättningarna…” En annan representant lade upp en video som hävdar att Hamas inte begick grymheter under massakrerna den 7 oktober, och som anklagar Israel för att sprida lögner för att själva begå grymheter. Skattebetalare i EU, Schweiz, Norge och Tyskland betalar för denna hatpropaganda.

Sverigefinansierade Al-Haq uppmanar till jihad

I ett annat exempel har representanter för Al-Haq, som anses ha kopplingar till terrororganisationen PLFP och som får ekonomiskt stöd från Sverige, Tyskland, Frankrike och Danmark, lagt upp propagandaslogans som stödjer palestinskt motstånd (massmord) med taggarna #GazaUnderAttack och #EndIsraeliImpunity. Ett inlägg förklarade att “Du måste bedriva jihad. Den bästa formen av jihad är att förbereda sig för krig och det är bäst att förbereda sig för krig i Ashkelon”, och en annan delade ett foto på Facebook av en terrorist som siktar med ett gevär och skriver: “Ett intensivt kärleksbudskap” till en av terroristerna som ledde den brutala massakern.

EU:s Borrell avvisar frysa investeringar

Inget av detta är nytt, och alla är exempel på Europas misslyckade politik och bidrag till propaganda. I början av detta fruktansvärda krig utfärdade ledare i flera länder deklarationer om att frysa investeringar i väntan på utredningar. Anhängare till palestinierna, som EU:s vicepresident Josep Borrell, avvisade omedelbart dessa uttalanden.

Ingen fri införsel till Gaza igen

Om Europa förväntar sig att tas på allvar måste biståndet och de icke-statliga organisationerna omedelbart frysas i väntan på detaljerade, oberoende utredningar och kontinuerlig övervakning. Utan dessa åtgärder, som har fördröjts, kommer ingen israelisk regering att tillåta fri införsel av material till Gaza igen.

Ge oss möjligheten att vara Israels röst i Sverige !

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem