Search
Platsen för en terrorskjutning vid infarten till Jerusalem, den 30 november 2023.

24-årig kvinna och äldre kvinna och man ihjälskjutna samt 6 skadade i terrorattack i Jerusalem

Två palestinska terrorister har skjutit ihjäl tre människor och skadat 6 andra vid en busshållplats i Jerusalem på torsdagsmorgonen.

Magen David Adoms ambulanser förde fem personer till Shaare Zedek Medical Center där sjukhuset bekräftar att de har tagit emot de fem. Fyra av dem är i allvarligt tillstånd och en är måttligt skadad. Dessutom är ytterligare tre personer skadade, i måttligt och lätt tillstånd och har förts till Hadassah Ein Kerem. 

Två av offren i kritiskt tillstånd vårdades på platsen, men avled av sina skador.

Enligt polisen klev paret ur en bil vid 7:40-tiden och började öppna eld med ett M-16 gevär och en pistol vid en busshållplats nära infarten till Jerusalem. De dödade två och skadade nio andra.

Minst två palestinska beväpnade män “neutraliserades” av två lediga militärer och en beväpnad civil på platsen, enligt de första rapporterna.

Den 38-årige civila Yuval Doron Castleman hade tidigare arbetat i säkerhetstjänsten. Han hoppade ur sin bil när han såg terrorattentatet och lyckades skjuta en av förövarna. Han blev emellertid själv skjuten av misstag av en av militärerna, som för ett ögonblick uppfattade honom som terrorist. Castleman avled senare av sina skador.

 

Angriparna är de palestinska bröderna Murad Namr (38 år) och Ibrahim Namr (30 år) från området Tsur Baher i östra Jerusalem. De var båda Hamasmedlemmar och hade tidigare varit fängslade för terrorism.

Polisen säger att poliser skannar området för att utesluta ytterligare angripare.

Ett foto av ett gevär och en pistol hittades på platsen för terrorskjutningen i Jerusalem den 30 november 2023. (Foto: Israels polis)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram