Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Europaparlamentet – Hamas ska “elimineras”

EU-parlamentet i Bryssel. (Foto EU)
EU-parlamentet krävde på torsdagen att Hamas-terrorgruppen skall "elimineras" i en svidande tillrättavisning av Hamas förödande angrepp på södra Israel den 7 oktober.

I den icke-bindande resolutionen uttrycker EU-parlamentet även oro över de humanitära förhållandena i Gazaremsan och uppmanar till paus i striderna för att tillåta förnödenheter att nå behövande. 

Resolution som antogs med rösterna 500 för, 21 emot, krävde parlamentet en “villkorslös frigivning” av gisslan som hölls i Gaza, och fördömde deras kidnappning som ett krigsbrott. Samtidigt uttrycktes sympati för civila offer på båda sidor av konflikten.

Parlamentet “fördömer, på det starkaste möjliga sätt, de avskyvärda terrorattacker som terroristgruppen Hamas begått mot Israel och uttrycker sitt stöd för staten Israel och dess folk [och] upprepar att terrororganisationen Hamas måste elimineras.”

Israels rätt att försvara sig

De avskyvärda terrorattackerna från Hamas mot Israel, Israels rätt att försvara sig i linje med humanitär och internationell rätt och den humanitära situationen i Gaza var teman i resolutionstexten. 

Hamas avskyvärda terrorattack

”Terrorgruppen Hamas… utförde en avskyvärd terrorattack mot Israel av aldrig tidigare skådad grymhet, med tortyr och våldtäkt; då Hamas terroristkrigare tog sig in påisraeliskt territorium under en massiv beskjutning av mer än 5 000 raketer (och utförde)brutala attacker, som främst riktade sig mot civila, resulterade i attentat i över 1 400 dödade israeler och minst 75 dödade utländska medborgare, inklusive EU-medborgare, majoritetenvar civila, inklusive barn och spädbarn… Minst 3 400 personer har skadats.”

“Terrorgruppen Hamas kidnappade cirka 200 individer och håller dem nu som gisslan i Gaza, inklusive barn, kvinnor, äldre människor, överlevande från Förintelsen och vissa EU-medborgare.”

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem