En växande rädsla för missilattacker har fått den tyska regeringen att be om Israels hjälp med att förbereda sina sjukhus för krigstider. (Foto: cwgoodroe, Brandenburger Tor strax efter återöppningen 2002, 3 maj 2006, flickr)

Israel hjälper Tyskland att förbereda sjukhus mot missilattack

– Den tyska regeringen är både mycket oroad över att kriget i Ukraina kan komma ur kontroll och ryssarnas förmåga att attackera, säger Dr. Yoel Har-Even som chef för den israeliska delegationen i Tyskland.

En israelisk delegation av läkare har rest till Tyskland för att utbilda personalen på ett stort sjukhus i Berlin för att arbeta i tider av krig – särskilt under missilattacker, skriver i24NEWS. 

Tysklands regering bad Israels ledande sjukhus Sheba Medical Center om hjälp mitt i växande rädsla för att kriget i Ukraina kan komma att sprida sig till fler delar av Europa.

Simulerar attack mot Tyskland

Simuleringarna baseras på en stor attack mot Tysklands huvudstad från Kaliningrad, en rysk västlig enklav som gränsar till de baltiska staterna och Polen. Experter uppskattar att ballistiska missiler baserade i hamnstaden kan nå Tyskland på bara fem och en halv minut.

Simuleringen av en missilattack ägde rum på Charité-sjukhuset i Berlin. Sjukhuset anses vara det mest prestigefyllda i huvudstaden, med 23 000 anställda och plats för flera tusen patienter. Dr. Yoel Har-Even, chef för Shebas internationella avdelning och resursutvecklingsavdelning, som ledde delegationen, säger att Tysklands sjukhusinfrastruktur var helt oförberedd för en militär konflikt eftersom landet “inte har stått inför säkerhetshot på 80 år”.

“Den tyska regeringen är både mycket oroad över att kriget i Ukraina kan komma ur kontroll och ryssarnas förmåga att attackera”, tillägger han.

Världsledande israeliskt sjukhus

Sheba Medical Center i Tel Hashomer nära Tel Aviv är bland de bästa sjukhusen i Israel och i Mellanöstern. 

2020 utsågs sjukhuset också till ett av de 10 bästa sjukhusen i världen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram