Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Stor antiterroroperation i Danmark: – Sju Hamasterrorister arresterade i Europa

Polisens Efterlysningstjänst (PET) har idag attackerat flera adresser i Danmark i kampen mot terror. (Foto: Motorvej 501 (Aarhus Syd Motorvejen), Viby J, Aarhus, 18 november 2016, flicker)
Ett planerat terrordåd med sju Hamasterrorister har stoppats. Arresteringar i Danmark och Nederländerna.

Dansk polis genomförde under torsdagsmorgonen samordnade gripanden på flera platser i landet. Tre personer har gripits misstänkta för att ha planerat ett terrordåd, rapporterar danska medier.  En presskonferens hölls kl 13.00 där man talar om en förhöjd beredskap kring bland annat judiska byggnader.

Det har ännu inte kommit några uppgifter om vilken motivation de gripna har haft, men Danmarks premiärminister Mette Frederiksen har gjort några uttalanden som ger en fingervisning.

– I förhållande till kriget i Gaza är det helt oacceptabelt att det finns någon som tar konflikten någon annanstans i världen hem till det danska samhället, säger hon.

Efter Hamas attack mot Israel

I en annan kommentar säger statsministern: 

– Om man tittar ut över Europa, så har det skett ett antal attacker efter att Hamas attackerat Israel. Vi har sett det i bland annat Frankrike och Belgien. Det är ytterligare en markering av allvaret i situationen. Mitt bästa råd är att man lyssnar på myndigheterna, säger Frederiksen.

Danske statsministern Mette Frederiksen. (Foto danska regeringen)

Starkt terrorhot mot Danmark

De misstänkta greps på flera platser i landet, men enligt TV2 har inga rapporter inkommit från ögonvittnen som sett Polisens Efterlysningstjänst (PET) slå till. TV2:s korrespondent uppger att det annars vara ganska tydliga när polisen attackerar på ett lite våldsamt sätt. Det kan ha hänt tidigt i morse, innan folk gick upp. Det vet vi inte, säger Astrid Søndberg.

I dagsläget är hotnivån mot Danmark fyra av fem, skriver TV2.

Enligt i24News har säkerhetstjänst Mossad bekräftat rapporten och säger att ”sju terrorister som handlar i Hamas namn” har arresterats i europeiska länder.

Även i Tyskland arresterades tre Hamasmedlemmar som var på väg att hämta vapen till Berlin för att utföra terrordåd mot judiska platser. De gripna ska vara från Libanon och Egypten. I Nederländerna arresterades en Hamasanhängare.

Om det är israeliska Mossad som har avslöjat och varnat Danmark och Nederländerna för ett förestående terrorattentat, framkommer inte.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem